ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Елколите ще са по-евтини от класическите след 2020! - видео

like0 unlike0
Auto-Press 11 Dec 2018 Новини
304
0
Елколите ще са по-евтини от класическите след 2020! - видео

Това твърдят от китайския производител на ветрогенератори и акумулатори Envision Energy, който наскоро купи бизнеса на поделението на Nissan - AESC занимаващо се с автомобилни акумулатори. След продажбата на поделението си на китайците Nissan ще ползва акумулатори за елекроколите си от корейската компания LG Chem.

Според китайците съвсем скоро цената на батериите ще падне под $100 за килоВатчас – в рамките на следващите две години. Тази цифра е важна, защото според анализаторите и производителите на автомобили е границата при която елколите ще станат по-евтини от класическите автомобили с ДВГ.

В момента, според преценката на Union of Concerned Scientists /Съюз на загрижените учени/, производствената цена на качествените литиево-йонни акумулаторни клетки е на ниво от $145 за кВтч, която нараства до $190, когато са “пакетирани” и готови за монтаж в електромобил.

Досега се смяташе че границата от $100-ще бъде достигната в рамките следващите пет до седем години, което от своя страна според прогнозите би спомогнало за по-широкото разпространение на електромобилите в света през периода от 15 до 20 години.

Босът на Envision Лей Жанг дава много по-оптимистична прогноза – границата ще бъде достигната през 2020-а, а цените ще продължат да падат и през 2025-а ще достигнат границата от $50 за кВтч. При последната цена, според него възприемането и разпространението на електромобилите ще стане буквално за “една нощ”. С нея електромобилите ще станат с 20-30 процента по-евтини от дизеловите и няма да има нужда от държавни помощи за закупуването им.

Това от друга страна означава, че тези цени ще осигурят много по-къс преход за автопроизводителите към серийното производство на електромобилите - максимум до пет години, като попътно ще се реши и въпросът за предлагане на най-разнообразни по качества, предназначение и цена модели.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: