ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрокарът Renault K-ZE е на базата на бюджетния Kwid - видео

like0 unlike0
Auto-Press 12 Oct 2018 Новини
46
0
Електрокарът Renault K-ZE е на базата на бюджетния Kwid - видео

“Групата Renault беше пионер при електромобилите и сега е европейски лидер в тяхната област. Днес представяме моделът Renault K-ZE — достъпен по цена електрически ситикар, вдъхновен от кросовърите и съчетаващ в себе си най-доброто от групата Renault” — заяви главата на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Госн при представянето на концептуалния модел на автосалона в Париж.

За идеята да се превърне бюджетният модел Renault Kwid в електромобил се говори вече втора година. Сега слуховете станаха реалност с поаза на концепта Renault K-ZE в Париж. Колата е със заявена автономност от 250 км по цикъла NEDC, но засега друго не се съобщава, освен че моделът има датчици за паркиране, камера за гледане назад и централен дисплей с наигация.

Ясно е обаче че електрическият Kwid ще стане глобален модел. В Европа, обаче,ще трябва да почакаме за него, защото първата страна която ще го получи е Китай като най-бързо растящ пазар за електрокари в света.

Гррадският електромобил от пазарния A-сегмент има “съблазнителен спортен дизайн” и в него не веднага се познава евтиният и предназначен засега само за индийския и южно-американски пазар модел Kwid. Той дори не се и спомена при представянето на колата в Париж. На практика електрокарът е получил ново “лице” с тесни светодиодни фарове, пък и абревиатурата на името му K-ZE идва явно от Kwid Zero Emission.

Производството на серийното Renault K-ZE ще става от компанията eGT New Energy Automotive, създадена преди година от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi и китайската Dongfeng Motor Group. Заводът в Шиян, Китай ще прави по 120 000 електрокара годишно, а в китайската специализирана преса се говори за цена от $7–8 хиляди долара.

1 000 000 посетиха Автосалон Париж 2018

Подобни

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

Измежду 6-те финалиста в конкурса, новият Citroën Berlingo беше избран за носител на титлата за най-добра покупка на Autobest...

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

Новите Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter са победителите на журито AUTOBEST и по този начин печелят основното...

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Впечатляващ дизайн и неимоверно удоволствие от управлението. По този начин описват от Audi новото си компактно спортно предложение...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: