ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

like0 unlike0
Auto-Press 13 Mar 2018 Новини
96
0

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане
/add_images/news/032018/s_1520931606_31.jpg
  1. Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане
  2. Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

BMW планира към 2025-а година да има 25 електрифицирани модела в гамата си. Един от тях беше анонсиран по време на автосалона в Женева, но за съжаление не беше показан дори негов прототип а само някои снимки.

Миналата година на автосалона във Франукфурт баварците показаха концепт-кара i Vision Dynamics concept – едно доста стремително на вид четириврато купе с електрозадвижване. Очакванията че в Женева ще видим новия модел i4 не се оправдаха, но по време на презсконоференцията на баварците за него не бяха разкрити много подробности, така че ще се наложи да се ориентираме по характеристиките на миналогодишния концепт.

За i Vision Dynamics от BMW обявиха ускоряване от място до 100 км/ч за 4 секунди, максимална скорост от 200 км/ч и впечатляващ пробег с едно зареждане от 600 км.

Смята се че i4 ще ползва петото поколение на електрическата архитектура на BMW и че ще излезе на пазара през 2020-а година. Не е ясно още дали двигателят ще отпред или отзад, но от компанията обявяват динамични показатели сравними с тези на модела си 335d GT и мощност около 350 к.с.

Освен заявлението за идващия нов електрически модел, баварците разказаха за доста впечатляващите си постижения в битката за намаляване на врезностите изхвърляни от автомобилите им. Намелинето на изхвърляния CO2 е 42% в сравнение с показателите за 1995-а. През миналата година средният показател за марката е 122 г/км – доста добро ниво за марка произвеждаща големи премиални автомобили, а не компактни малолитражки.

Разликата дори с показателите от 2016-а е чувствителна - минус 2г/км. Стратегията за електромобилизация на моделната гама на баварците ще им позволи още повече да намалят средния показател за изхвърлените въглеродни окиси от колите им.

Volvo предлага допълнително удобство за клиентите си

Подобни

24-те часа на Льо Ман 2018: И победителят е … (Видео)

24-те часа на Льо Ман 2018: И победителят е … (Видео)

Toyota отчете доминиращо представяне по време на тазгодишното състезание 24-те часа на Льо Ман и автомобилът #8 (Toyota...

Jaguar Vector: Най-бързата електрическа моторница в света (Видео)

Jaguar Vector: Най-бързата електрическа моторница в света (Видео)

Екипът на Jaguar Vector Racing обяви, че отборът е поставил нов световен рекорд за максимална скорост на изцяло електрическа лодка,...

Новото BMW Серия 8 Купе (Видео)

Новото BMW Серия 8 Купе (Видео)

Източник: www.bmw.bg С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум производител започва да пише нова глава в...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: