ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

like0 unlike0
Auto-Press 13 Mar 2018 Новини
59
0

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане
/add_images/news/032018/s_1520931606_31.jpg
  1. Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане
  2. Eлектрокарът BMW i4 – 600 км с едно зареждане

BMW планира към 2025-а година да има 25 електрифицирани модела в гамата си. Един от тях беше анонсиран по време на автосалона в Женева, но за съжаление не беше показан дори негов прототип а само някои снимки.

Миналата година на автосалона във Франукфурт баварците показаха концепт-кара i Vision Dynamics concept – едно доста стремително на вид четириврато купе с електрозадвижване. Очакванията че в Женева ще видим новия модел i4 не се оправдаха, но по време на презсконоференцията на баварците за него не бяха разкрити много подробности, така че ще се наложи да се ориентираме по характеристиките на миналогодишния концепт.

За i Vision Dynamics от BMW обявиха ускоряване от място до 100 км/ч за 4 секунди, максимална скорост от 200 км/ч и впечатляващ пробег с едно зареждане от 600 км.

Смята се че i4 ще ползва петото поколение на електрическата архитектура на BMW и че ще излезе на пазара през 2020-а година. Не е ясно още дали двигателят ще отпред или отзад, но от компанията обявяват динамични показатели сравними с тези на модела си 335d GT и мощност около 350 к.с.

Освен заявлението за идващия нов електрически модел, баварците разказаха за доста впечатляващите си постижения в битката за намаляване на врезностите изхвърляни от автомобилите им. Намелинето на изхвърляния CO2 е 42% в сравнение с показателите за 1995-а. През миналата година средният показател за марката е 122 г/км – доста добро ниво за марка произвеждаща големи премиални автомобили, а не компактни малолитражки.

Разликата дори с показателите от 2016-а е чувствителна - минус 2г/км. Стратегията за електромобилизация на моделната гама на баварците ще им позволи още повече да намалят средния показател за изхвърлените въглеродни окиси от колите им.

Още един електроскутер готов за пазара - видео Tata показа концепта си EVision в Женева - видео

Подобни

FORD и MAHINDRA ще правят SUV модели и електромобил

FORD и MAHINDRA ще правят SUV модели и електромобил

Днес FORD и MAHINDRA обявиха, че двете компании са подписали пет меморандума за разбирателство, като по този начин поставят...

Най-продаваните марки и модели в Европа през февруари

Най-продаваните марки и модели в Европа през февруари

JATO Dynamics разпространи данните за продажбените резултати от изминалия месец в Европа и според тях се наблюдава ръст в общата...

Първият електромобил на SEAT: през 2020 година и с 500 километра автономност

Първият електромобил на SEAT: през 2020 година и с 500 километра автономност

По време на пресконференцията по обявяването на годишните си бизнес резултати, от SEAT разкриха интересни подробности относно...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: