ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрическият Mercedes-Benz Citaro: 20 продажби още преди премиерата

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
129
0
Електрическият Mercedes-Benz Citaro: 20 продажби още преди премиерата

Компанията Hamburger Hochbahn AG- оперираща подземния и голяма част от надземния обществен транспорт в Хамбург, направи първата голяма поръчка на изцяло електрическата версия на автобуса Mercedes-Benz Citaro, още преди моделът да бъде представен пред света.

“Първата голяма поръчка за нашия изцяло електрически и без вредни емисии Citaro беше получена още преди официалната премиера, което демонстрира увереността на транспортните оператори в нашата концепция за електрическа мобилност в градска среда”, коментират от Daimler Buses.

От Mercedes-Benz споделят, че първите две, от общо 20, електрически превозни средства ще бъдат доставени на клиента преди края на тази година, малко след началото на серийното производство на специалната версия. За момента, от компанията не коментират технически подробности за електрическото Citaro, като е известно само това, че батерийният му блок ще бъде с капацитет от 243 kWh.

Първоначално, презареждането на батериите на електрическите автобуси ще се извършва само в транспортното депо, като на по-късен етап от развитието на проекта ще бъдат въведени в експлоатация и станции за междинно дозареждане.

Към момента, Hamburger Hochbahn AG оперира 111 маршрута с 1327 спирки, а в парка на компанията са включени около 1000 автобуса, които ежегодно извозват по около 212 милиона пътника. От 2020 година, от фирмата са си поставили за цел да използват автобуси без вредни емисии.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: