ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електрическият Aston Martin RapidE става сериен в 2019-а година - видео

like0 unlike0
Auto-Press 28 Jun 2017 Новини
26
0
Електрическият Aston Martin RapidE става сериен в 2019-а година - видео

“Двигателят с вътрешно горене беше важен за нашата марка над 100 години и ще си остане такъв още дълги години. Новият ни модел RapidE, обаче, демонстрира нашето желание и способност да вървим към радикални промени, представяйки нова порода автомобили, която си остава вярна на нашите идеали!” - заяви босът на марката Анди Палмър.

През есента на 2015-а в Лондон беше представен електрическият концепт Aston Martin RapidE, построен с участието на компанията Williams Advanced Engineering на основата на лифтбека Rapide S. Техническите характеристики тогава си останаха тайна, положението е същото и сега. Но вече е официално, че след две години ще бъдат произведени 155 екземпляра RapidE, а моделът ще е първият сериен на марката с напълно електрически силов агрегат.

“Този проект се азира върху събрания от нас огромен опит за работа с акумулатори и електромобили.” - подчерта техническият директор на Williams Advanced Engineering Пол Макнамара, очевидно, имайки предвид опита им от Формула-Е.

Суперкарът Rapide S стандартно има двигател V12, мощноста на който е 560 к.с., а максималният въртящ момент 630 Нм. Това позволява на колата да се ускорява от място до 100 км/ч 4,4 секунди и да развива максимална скорост от 327 км/ч.

По идея електрическата версия не трябва да отстъпва по динамика на бензиновия си аналог. За прототипа от преди две години се говореше, че максималната му мощност е 550 к.с., а пробегът с едно зареждане 320 км. Тези параметри определено ще трябва да са доста подобрени при серийното изпълнение, но пълната информация за за него се обещава от компанията ”когато му дойде времето”.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: