ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Двойно признание за Subaru: Новите модели Subaru XV и Impreza - най-безопасни в своя клас в тестовете на Euro NCAP

like0 unlike0
Auto-Press 17 Jan 2018 Новини
29
0
Двойно признание за Subaru: Новите модели Subaru XV и Impreza - най-безопасни в своя клас в тестовете на Euro NCAP

 Новите Subaru XV и Impreza спечелиха наградата за най-добри в класа си по безопасност малки семейни автомобили на Euro NCAP.

 Двата нови модела получиха максимална обща оценка от 5 звезди за безопасност при тестовете за безопасност на Euro NCAP

 Subaru XV и Impreza получиха най-добрите за Subaru резултати за „Защита на пътуващ възрастен“*1 и „Защита на пешеходци“*2 от тестовете на Euro NCAP

Subaru Europe, европейският филиал на Subaru Corporation, обяви, че новите модели Subaru XV и Impreza (европейска спецификация) бяха определени за най-добри в класа си малки семейни автомобили на наградите за безопасност на Euro NCAP за 2017г.

Новите Subaru XV и Impreza постигнаха най-добрите резултати в своя клас на малки семейни автомобили в три от четирите оценявани изпитания (Защита на пътуващ възрастен, Защита на пътуващо дете, Защита на пешеходци) и изключителни резултати за автономно аварийно спиране и системи за спазване на пътната лента при Подпомагащите системи за безопасност.

Новите модели Subaru XV и Impreza (европейска спецификация) получиха максималната обща оценка от 5 звезди за безопасност при тестовете на Euro NCAP за 2017г.

„ Горди сме, че спечелихме наградата за най-добри в класа си по безопасност малки семейни автомобили на Euro NCAP с новите Subaru XV и Impreza. Признание за двата автомобила е, че са опредeлени за най-безопасни малки семейни автомобила и тези резултати потвърждават ангажимента на Subaru да произвежда по-безопасни коли. Новите Subaru XV и Impreza са създадени да предоставят по-високи нива на безопасност, благодарение на модерни технологии за безопасност – вградени стандартно в автомобилите, новата глобална платформа на Subaru (SGP) и EyeSight технологията за подпомагане на водача“ сподели Masamichi Kudo, президент и главен изпълнителен директор на Subaru Europe.

Новите Subaru XV и Impreza са първите модели, предлагащи новата глобална платформа на Subaru (SGP), създадена да предоставя по-високи нива на безопасност, удоволствие при шофирането и комфортна возия. SGP допринася за съществено подобрение на структурната здравина на автомобила (+90% при предна странична твърдост на огъване, +70% при устойчивост на усукване, +70% при устойчивост на предното окачване, +100% при здравината на задната подрама) и поглъщането на енергията на удара е подобрено с 40% спрямо настоящите модели.

Новите модели Subaru XV и Impreza са оборудвани със 7 въздушни възглавници, включително въздушна възглавница за колената на водача и с обновен предпазен колан със заключващ се механизъм, намаляващ нивата на нараняване и предпазващ по-добре пътуващите в случай на удар.

EyeSight технологията за подпомагане на водача на Subaru е стандартно оборудване за новите Subaru XV и Impreza и постигна много добри резултати за автономно аварийно спиране в тестовете на Euro NCAP за коли и пешеходци. EyeSight технологията за подпомагане на водача се състои от две цифрови камери, които следят движението на трафика, за да предупреждават водача за опасности пред него и да задействат спирачките преди сблъсък в извънредни ситуации, за да се избегне или поне намали силата на сблъсъка. EyeSight системата също предоставя функции за страничен контрол на автомобила, като предупреждава водача за неволно напускане на лентата и го подпомага за спазване на пътната лента.

1* Резултат на Subaru XV и Impreza за Защита на пътуващ възрастен: 94% при последното оценяване на Euro NCAP

2* Резултат на Subaru XV за Защита на пешеходци: 84% при последното оценяване на Euro NCAP

Резултат на Impreza за Защита на пешеходци: 82% при последното оценяване на Euro NCAP

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: