ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

DS 3 Crossback 2019-а – френски лукс с електрифицирана опция

like0 unlike0
Auto-Press 12 Oct 2018 Новини
32
0
DS 3 Crossback 2019-а – френски лукс с електрифицирана опция

DS e марката луксозни автомобили на френския автогигант - групата PSA. Тя стартира като подмарка на Citroën, взимайки вдъхновение и име от легендарния навремето модел - класиката Citroën DS sedan, а през 2014-а година беше отделена напълно като самостоятелна марка.

Като такава тя лансира първото си поколение на високотехнологични и високостилни модели през 2017-а с предложението си за малък кросовър SUV DS 7 Crossback. Към него сега се присъединяват моделът DS 3 Crossback, разположен в пазарния субкомпактен сегмент и напълно електрическият E-Tense.

DS 3 Crossback е развит върху платформата СМР на PSA Group за малки автомобили, която ползва и рестилираният модел Opel Mokka X. За модела се предлага гама от бензинови и дизелови двигатели с таван на мощноста от 155 к.с. и осемстепенна автоматична трансмисия. Най-интересна опция е, обаче, е електрическият вариант E-Tense.

DS 3 Crossback E-Tense идва с електромотор с мощност от 100 кВт/136 к.с., който осигурява спринтиране от място до 100 км/ч в рамките на осем секунди. Акумулаторът е литиево-йонен, естествено е монтиран в пода и има капацитет от 50 кВтч. Това осигурява на машината пробег с едно зареждане от над 300 км. Пълното презареждане става за пет часа, а бързото до 80% за половин час при използването на бързозарядна станция.

С DS 3 Crossback се продължава марковата традиция на авангардност в стила и модерност в интериора. Дизайнерите са използвали самоотварящи се дръжки, които разпознават ключа на собственика в радиус от около метър и половина. Случва се и обратното – дръжките се прибират и колата се самозаключва, когато собственикът се отдалечи от нея с ключа си.

Невероятно подробното отнасяне и изпълнение на детайлите е било винаги приоритет при автомобилите DS, особено що се отнася до интериора. Стилът му е елегантен, централната конзола е стилна, включва контролера на предавките и еректронната ръчна спирачка.

Налице са дистанционно зарядно за смартфон, многобройни малки обеми за дребни неща и широка плъзгаща се опора за ръцете между двете предни седалки. Естествено, налице е цифров инструментален панел, голям сензорен екран на инфотейънт системата и хед-ъп дисплей.

Сред електронните помощници на водача са адаптивен круз-контрол, разпознавен на пътните знаци, автоматично екстренно спиране, автоматичен паркинг-асистент и много други.

Конкуренти на новата френска кола са Audi Q2, BMW X2, Mini Countryman и Lexus UX, но никой от тях не предлага напълно електрически вариант. Продажбите на колата ще стартират през следващата година, първо в типимните за малката пазари.

1 000 000 посетиха Автосалон Париж 2018

Подобни

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

Измежду 6-те финалиста в конкурса, новият Citroën Berlingo беше избран за носител на титлата за най-добра покупка на Autobest...

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

Новите Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter са победителите на журито AUTOBEST и по този начин печелят основното...

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Впечатляващ дизайн и неимоверно удоволствие от управлението. По този начин описват от Audi новото си компактно спортно предложение...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: