ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

DS 3 Crossback 2019-а – френски лукс с електрифицирана опция

like0 unlike0
Auto-Press 12 Oct 2018 Новини
21
0
DS 3 Crossback 2019-а – френски лукс с електрифицирана опция

DS e марката луксозни автомобили на френския автогигант - групата PSA. Тя стартира като подмарка на Citroën, взимайки вдъхновение и име от легендарния навремето модел - класиката Citroën DS sedan, а през 2014-а година беше отделена напълно като самостоятелна марка.

Като такава тя лансира първото си поколение на високотехнологични и високостилни модели през 2017-а с предложението си за малък кросовър SUV DS 7 Crossback. Към него сега се присъединяват моделът DS 3 Crossback, разположен в пазарния субкомпактен сегмент и напълно електрическият E-Tense.

DS 3 Crossback е развит върху платформата СМР на PSA Group за малки автомобили, която ползва и рестилираният модел Opel Mokka X. За модела се предлага гама от бензинови и дизелови двигатели с таван на мощноста от 155 к.с. и осемстепенна автоматична трансмисия. Най-интересна опция е, обаче, е електрическият вариант E-Tense.

DS 3 Crossback E-Tense идва с електромотор с мощност от 100 кВт/136 к.с., който осигурява спринтиране от място до 100 км/ч в рамките на осем секунди. Акумулаторът е литиево-йонен, естествено е монтиран в пода и има капацитет от 50 кВтч. Това осигурява на машината пробег с едно зареждане от над 300 км. Пълното презареждане става за пет часа, а бързото до 80% за половин час при използването на бързозарядна станция.

С DS 3 Crossback се продължава марковата традиция на авангардност в стила и модерност в интериора. Дизайнерите са използвали самоотварящи се дръжки, които разпознават ключа на собственика в радиус от около метър и половина. Случва се и обратното – дръжките се прибират и колата се самозаключва, когато собственикът се отдалечи от нея с ключа си.

Невероятно подробното отнасяне и изпълнение на детайлите е било винаги приоритет при автомобилите DS, особено що се отнася до интериора. Стилът му е елегантен, централната конзола е стилна, включва контролера на предавките и еректронната ръчна спирачка.

Налице са дистанционно зарядно за смартфон, многобройни малки обеми за дребни неща и широка плъзгаща се опора за ръцете между двете предни седалки. Естествено, налице е цифров инструментален панел, голям сензорен екран на инфотейънт системата и хед-ъп дисплей.

Сред електронните помощници на водача са адаптивен круз-контрол, разпознавен на пътните знаци, автоматично екстренно спиране, автоматичен паркинг-асистент и много други.

Конкуренти на новата френска кола са Audi Q2, BMW X2, Mini Countryman и Lexus UX, но никой от тях не предлага напълно електрически вариант. Продажбите на колата ще стартират през следващата година, първо в типимните за малката пазари.

EU иска намаление с 35% на CO2-емисиите до 2030-а година 10 страхотни коли на Abarth

Подобни

LINDA JACKSON -  ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО    « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

LINDA JACKSON - ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën, първата жена, носител на MANBEST (MANager BEST) на годината за 2018. «За мен е...

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Представените през август на Московския автосалон сериен модел Haval F7 и концептът HB-03, ще се произвеждат в новия завод на...

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

Ford Motor Company обяви, че в резултат на силното потребителско търсене към новото поколение на суперспортната легенда...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: