ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Драматични обрати на изключително тежката отсечка Golden на рали „Сърбия“

like0 unlike0
Auto-Press 24 Sep 2016 Новини
59
0
Драматични обрати на изключително тежката отсечка Golden на рали „Сърбия“

Източник: www.hyundaibg.bg

Драматични обрати в отсечките при екипажите на Hyundai Racing Trophy се развиха в първия ден на рали „Сърбия“. В двете минавания на изключително тежката и дълга 30 км. състезателна отсечка SS Golden и четирите екипажа претърпяха леки инциденти и си сменяха местата. Според екипа на Hyundai Racing Trophy именно тази отсечка е най-трудната в рали „Сърбия“.

При първото минаване на Golden (SS 5), три от екипажите на Hyundai Racing Trophy удариха леко колите си в камъни край трасето, но успяха да завършат етапа и да продължат в състезанието. Единствено Григоров финишира без проблем в състезателния си автомобил. Бързата реакция на механиците на Hyundai Racing Trophy, които смениха носачи, накрайници и шенкели на три от автомобилите, помогна на състезателите да продължат в ралито. В тази отсечка в общото класиране Григор Григоров успя да финишира на 12-та позиция.

При следващото минаване на Golden (SS 6), екипажите на Hyundai Racing Trophy продължиха интригата и отново си смениха позициите. Григоров стартира изключително бързо, но 9 км преди финала на същото коварно място, където в предишното минаване Геров и Ангелов удариха колите си, Григоров удари камък и почти откъсна предното окачване от дясната страна на автомобила. Екипажът стигна до финала по джанта и в бокса успяха да ремонтират автомобила и утре ще продължи състезанието. Въпреки инцидента, Григоров завърши на 11-то място в генералното класиране за първия ден на рали „Сърбия“.

В същото време, 10 км. преди финала Симеонов също на коварно място, на което още няколко състезателни автомобили са се въртяли по същия начин, счупи окачване и не успя да финишира на собствен ход до финала. Механиците поправиха колата и в неделя екипажа Симеонов/Спасов ще стартира по системата ре-старт. Христо Геров записа много добро време и в отсечката успя да настигне Мирослав Ангелов.

Този тип трасе не е добре познато на българските екипажи - настилката се сменя често, има много фракция и трасето е много тясно. Участието им в това състезание допринася изключително много за тяхното обучение и развитие.

В останалите етапи през деня, още на SS1 Lokva 1 Геров поведе с 4,8 секунди на Григоров. Трети финишира Симеонов, а четвърти – Ангелов. Но на следващия етап SS2 Duboko 1, Григоров изпревари Геров с 2.8 сек. и се доближи до първото място. Симеонов и Ангелов финишираха в същата подредба – трето и четвърто място.

При второто минаване на Lokva (SS Lokva 2), Григоров дръпна на Геров с 5,5 сек. и поведе временното класиране. На 13 сек. от него остана Симеонов, а четвърти финишира Ангелов – на 20,3 сек. от Григоров. Във второто минаване на Duboko (SS Duboko 2), Геров се опита да стопи разликата, но Григоров го изпревари с 4,5 сек. Симеонов забави темпото и отново финишира трети, следван от Ангелов.

„Основната работа на екипа на Hyundai Racing Trophy е на психологическо ниво с пилотите. Сутринта видяхме, че всички са много бързи и талантливи и в момента психиката определя класирането в шампионата. Григор Григоров достигна желаното темпо и поведе колоната. Радвам се, че Христо Геров опитва да кара чисто, не е агресивен с колата, което беше и основната ми задача – да го накарам да се отпусне и да кара с интелект. На първите две отсечки Симеон Симеонов ми хареса много как мина, но не и на вторите две минавания. Според мен Мирослав Ангелов ще започне да вдига темпото си през целия ден. Той подходи много плавно към състезанието, защото беше изпуснал предишното рали, с нов навигатор е, отпуска се и влиза в ритъм.“, коментира треньора на екипажите на Hyundai Racing Trophy Петър Гьошев.

В петък, преди церемониалния старт на състезанието, Стефан Митов – национален директор продажби „Индустриал Комерс“ и Георги Гвоздейков – проджект мениджър на Hyundai Racing Trophy, взеха участие в официалната пресконференция на състезанието и представиха проекта пред сръбски медии.

В неделя екипажите ще минат през четири състезателни етапа.

Резултати от първия състезателен ден на рали „Сърбия“

SS1 Lokva

Геров/Йорданов - 8:39,5

Григоров/Миленков - 8:44,3

Симеонов/Спасов - 8:46,8

Ангелов/Сивов - 9:1,1

SS2 Duboko

Григоров/Миленков - 6:57,0

Геров/Йорданов - 6:59,8

Симеонов/Спасов - 7:9,2

Ангелов/Сивов - 7:9,4

SS3 Lokva 2

Григоров/Миленков - 8:24,1

Геров/Йорданов - 8:29,6

Симеонов/Спасов - 8:37,1

Ангелов/Сивов - 8:44,4

SS4 Duboko 2

Григоров/Миленков - 6:44,5

Геров/Йорданов - 6:49,0

Симеонов/Спасов - 6:57,4

Ангелов/Сивов - 7:0,1

SS5 Golden 1

Григоров/Миленков - 22:48,7

Симеонов/Спасов - 26:46,0

Ангелов/Сивов - 38:53,7

Геров/Йорданов - 46:6,2

SS6 Golden 2

Геров/Йорданов – 22:58,9

Ангелов/Сивов – 23:56,4

Григоров/Миленков – 25:12,8

Симеонов/Спасов – не финишира

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: