ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Днес Volvo открива първия си завод в САЩ

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jun 2018 Новини
154
0

Днес Volvo открива първия си завод в САЩ

Днес Volvo открива първия си завод в САЩ
/add_images/news/062018/s_1529492402_336.jpg
  1. Днес Volvo открива първия си завод в САЩ
  2. Днес Volvo открива първия си завод в САЩ
  3. Днес Volvo открива първия си завод в САЩ

С откриването на изцяло новия си и първи на територията на САЩ завод днес, производителят на луксозни автомобили Volvo Cars затвърждава позицията си като глобален производител със съоръжения в трите основни региона в света.

За новия си високотехнологичен производствен комплекс се намира в Чарлстън, Южна Каролина, от Volvo коментират, че той следва стратегията на компанията “Произвеждай където продаваш” и че първата кола, която компанията ще започне да сглобява там е изцяло новото S60. Моделът, използващ модулната платформа SPA (Scalable Product Architecture) на марката, ще започне да слиза от поточните лини на завода през есента на тази година.

От 2021 година, в Чарстън ще се произвежда и следващото поколение на флагмана XC90, като сглобените в САЩ представители на двата модела ще бъдат предназначени както за местния, така и за останалите пазари на Volvo. При пълно натоварване, заводът ще бъде в състояние да гарантира 150 000 нови коли годишно.

Общата инвестиция, която правят от Volvo Cars в прозиводството си на американска територия е около 1.1 млрд щатски долара, а през следващите няколко години в комплекса в Чарлстън ще намерят нова работа около 4000 човека. Само до края на тази година, наетите работници ще бъдат 1500.

“Откриването на нашия първи завод в Америка е много голямо събитие”, коментира Андерс Густафсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Car USA. “Американският ни бизнес се развива добре, нашите коли спечелиха престижни награди и новото съоръжение в Южна Каролина ще бъде голямо предимство както за Volvo Cars, така и за обществото”.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: