ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Дизелгейт повлича и Daimler. Дори в Германия...

like0 unlike0
Auto-Press 14 Jul 2017 Новини
30
0
Дизелгейт повлича и Daimler. Дори в Германия...

Властите в Германия подозират производителя на автомобилите Mercedes-Benz в занижаване нивата на вредностите изхвърляни от дизеловите двигатели, монтирани в около един милион мерцедеса.

Обвинението срещу концерна Daimler AG е за използване в продължение на осем години в моделите на Mercedes—Benz на дизелови двигатели с монтиран заблуждаващ механизъм, който значително намалява изхвърляните вредности при тестване, но при реални условия на експлоатация вредностие значително надвишавата законовите норми.

Става дума за турбодизела V6 с индекс OM642, ползван при практически всички леки коли леки търговски модели, както и за 4-цилиндровия турбодизел OM651, монтиран в моделите от А, В, С, CL клас, GLA, GLK, Vito и Sprinter. Според вестник Suddeutsche Zeitung, добрал се до заповедта за нови обиски в офисите на Daimler AG, става дума за около един милион автомобила, продадени в Европа и Щатите в периода 2008-а - 2016-а година.

Разследвани са 99 сътрудника на концерна Daimler AG. Според вестника, повечето мениджъри и работници не са знаели за машинациите на по-висшото ръководство.

Според прокуратурата на Германия, концернът Daimler AG е заблуждавал купувачите, че им продава екологично чисти автомобили. Дори при моделите с монтирана система AdBlue (разтвор на аурея, неутрализираща вредните вещества), е бил използван режим Alternative Pilot, позволяващ на водача да намалява значително разхода си на гориво, но за сметка на повишено изхвърляне на вредности в атмосферата.

Представители на концерна Daimler AG са отказали да коментират информацията на вестника, но са заявили, че не става дума за забрана експлоатацията на вече продадените автомобили.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: