ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Дизелът продължава по пътя си надолу в Европа. SUV моделите с пореден ръст

like0 unlike0
Auto-Press 27 Apr 2018 Новини
110
0
Дизелът продължава по пътя си надолу в Европа. SUV моделите с пореден ръст

Аналитичната агенция JATO Dynamics публикува данните за продажбите на нови автомобили в Европа през първата четвърт на 2018 година и според тях след стабилно представяне през първите два месеца, през март се наблюдава понижение от 5.2%. Въпреки това, общият резултат за първите три месеца на годината е най-добрия от 2000 година насам.

Според данните на JATO Dynamics, тенденцията за понижаване в търсенето на дизелови автомобили за сметка на бензиновите продължава и през тази година. На 18 от наблюдаваните от агенцията 27 европейски пазара пазарният дял на дизела е спаднал до 38% при показател от същия период на миналата година от 46%. В същото време бензиновите коли се радват на повишен интерес, като дяловото им участие се е подобрило от 48% до 55%. В същото време моделите с алтернативно задвижване формират едва 5.4% от общия пазар (4.3% за първата четвърт на 2017 година).

SUV моделите продължават да се радват на повишен интерес, като само през март търсенето им се е увеличило с 13.3%, а за първото тримесечие с 20%. При миналагодишен резултат от 28.1%, към момента тези автомобили формират 33.5% от общия пазар на нови коли в Европа.

Със 191 505 единици, Volkswagen е най-продаваната марка през изминалия месец, след което се подреждат Ford със 136 167 единици и Renault със 127 647.

Golf продължава да доминира при моделите в Европа, като през изминалия месец реализацията му е била на ниво от 54 060 единици. В челната тройка влизат също така Fiesta с 39 896 единици и Renault Clio с 37 612. В Топ 10 влизат също така Nissan Qashqai, Volkswagen Polo, Peugeot 208, Ford Focus, Opel Corsa, Renault Captur и Fiat 500.

През миналата година регистрациите на бензинови автомобили преминаха като брой тези на дизеловите, което се случва за първи път от 2009 година. Според ACEA пазарният дял на дизеловите коли в ЕВропа се е свил с 5%, като е достигнал ниво от 44.8%, докато този на бензиновите се е увеличил от 45.8% до 49.4%.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: