ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Дедиков и Павлов спечелиха седмото издание на Тесла рали Сърбия с Renault ZOE

like0 unlike0
Auto-Press 10 Jul 2018 Новини
151
0
Дедиков и Павлов спечелиха седмото издание на Тесла рали Сърбия с Renault ZOE

Националният парк Фрушка гора беше домакин на седмото издание на „Тесла рали”, Сърбия. За първи път по интересните отсечки на известното от близкото минало едноименно автомобилно състезание преминаха електрически автомобили. Надпреварата е втори кръг от „Интернешанъл Еко Рали Къп” (IERC), а официалният старт беше даден в конгресен център „Андревле” по време на „Тесла глобул форум”. Събитието е ежегоден фестивал, на който се събират учени, студенти, предприемачи, за да споделят идеи и заедно да отпразнуват рождения ден на великия сръбски учен Никола Тесла.

Първият екипаж на българския отбор „Ре Спорт” Калин Дедиков и Георги Павлов с Рено Зои премина с най-малко наказателни точки по 240 километровото трасе и завърши като победител. Основни конкуренти на българите бяха словенският отбор на „Рено Адриатик” също със Зои. Желко Пургар, трикратен участник в „Е-рали Монте Карло”, воден от най-опитния навигатор на Словения Миран Качин, който има над 20 старта в Световния рали шампионат и куп победи в рали"Фрушка гора", се доближиха на 9 секунди от българите след първия ден от надпреварата. Втория ден борбата за победа беше още по-оспорвана, но българите дори увеличиха своя аванс и спечелиха седмото издание на „Тесла рали” с 15 секунди пред словенците или 61 на 76 наказателни точки.

Бронзовите медали взе вторият екипаж на „Ре Спорт”. Мария Бобар и Антоанета Дедикова с Фолксваген Е Голф от „Порше Сърбия” завършиха със 188 наказателни точки, но на финала имаха огромна преднина спрямо преследвачите си.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: