ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Daimler поръча батерии за 20 000 000 000 евро

like0 unlike0
Auto-Press 11 Dec 2018 Новини
308
0
Daimler поръча батерии за 20 000 000 000 евро

Днес автомобилният гигант Daimler анонсира, че след милиардите инвестирани в разработка на решения за електрическа мобилност, сега компанията е направила и поръчка за необходимите за електромобилите й батерии в размер на повече от 20 млрд евро.

"Ние непрекъснато се стремим напред към трансформацията за електрическото бъдеще на нашата компания", коментира Дитер Цече, председател на управителния борд на Daimler AG. "Имаме планове за общо 130 електрифицирани варианта за Mercedes-Benz до 2022 година. Като допълнение, ще имаме електрически ванове, автобуси и камиони", допълва той.

Бъдещите планове за производство на батерии от страна на Mercedes-Benz включва мрежа от осем производствени комплекса, които ще бъдат позиционирани на три контитента. Първият от заводите вече функционира, а вторият ще започне дейността си в началото на следващата година. Други две съоръжения ще бъдат изградени в Германия, и по един в Китай, Тайланд и САЩ.

От Mercedes-Benz предвиждат, че към 2025 година, изцяло електрическите автомобили ще формират между 15 и 25% от общите продажби на марката.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: