ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Chevrolet ще задвижва болида на Фернандо Алонсо в Инди 500 догодина

like0 unlike0
Auto-Press 05 Dec 2018 Новини
428
0
Chevrolet ще задвижва болида на Фернандо Алонсо в Инди 500 догодина

Chevrolet обяви, че по време на участието си в Индианаполис 500 през следващата година, двукратният световен шампион на Формула 1 Фернандо Алонсо ще използва 2.2-литров, V-образен, шестцилиндров двигател на компанията в своя болид.

"Ще бъде привилегия да нося марката с папийонката на Indy 500 2019", коментира Алонсо. "Със силата на Chevrolet зад гърба, ние се поставяме в най-добрата възможна позиция за борбата в челото. Възможността да се състезавам в което и да е Indy 500 е чест и поради тази причина съм горд Chevrolet да бъде част от екипа".

С победата си в тазгодишното издание на 24 часа на Льо Ман и тази в Гран при на Монако през 2006 година, Алонсо е един от само 13-те пилоти, които са спечелили две от трите надпревари формиращи т.н Triple Crown (Монако, 24 часа на Льо Ман и Инди 500) на моторните спортове. При евентуална победа в Инди 500 през следващата година (26 май), Фернандо ще се превърне в едва втория пилот, след Греъм Хил, който може да се похвали с това постижение.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: