ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2017 Новини
30
0
Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

Производителят на бирата Budweiser- Anheuser-Busch, е направил поръчка за 40 представителя на изцяло електрическия влекач SEMI на Tesla, за да намали разходите си за гориво и вредните емисии.

Според информацията на WSJ, електрическите влекачи ще бъдат използвани за разносна дейност от пивоварните на Anheuser-Busch до търговците на едро, разположени в радиус от 150 до 200 мили, което е значително под предварително обещаният от Илон Мъск автономен пробег от 500 мили за SEMI.

Електрическите влекачи ще станат част от специалната флота от около 750 камиона на Anheuser-Busch, които въпреки че са брандирани с логото на Budweiser, са собственост на външна компания. В същото време обаче все още не е взето окончателно решение дали влекачите ще бъдат закупени директно или ще бъдат лизинговани.

Илон Мъск показа SEMI за първи път на 17 ноември, като първото което коментира за него е това, че той ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за 5 секунди.

Оборудвана с четири електромотора за всяка всяко едно от задните колела, Tesla SEMI беше анонсирана от компанията с автономност на движението от 500 мили (800 километра) и то при максимално натоварване и скорост на движение от 96 км/ч.

Производството на Tesla SEMI се очаква да започне през 2019 година, като заявки за покупката вече се приемат срещу депозит от 200 000 долара за специалната пилотна серия Founders Series и 20 000 долара за стандартната, доставките на която обаче ще започнат след 1000 на Founders Series.

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Подобни

Volvo с рекордна печалба за второто тримесечие на 2018 г.

Volvo с рекордна печалба за второто тримесечие на 2018 г.

Първите 6 месеца на годината са най-успешните в историята на компанията досега Volvo Cars отчита рекордна оперативна печалба от...

Луис Хамилтън остава в Mercedes нови две години

Луис Хамилтън остава в Mercedes нови две години

Днес Mercedes-AMG Petronas Motorsport анонсира, че отборът е постигнал споразумение за двугодишно удължаване на договора с...

Новият MÉGANE R.S. TROPHY идва с 300 конски сили (Видео)

Новият MÉGANE R.S. TROPHY идва с 300 конски сили (Видео)

Днес Renault разкри подробности за новата екстремна версия TROPHY на новия MÉGANE R.S., в това число, че максималната мощност...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: