ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2017 Новини
30
0
Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

Производителят на бирата Budweiser- Anheuser-Busch, е направил поръчка за 40 представителя на изцяло електрическия влекач SEMI на Tesla, за да намали разходите си за гориво и вредните емисии.

Според информацията на WSJ, електрическите влекачи ще бъдат използвани за разносна дейност от пивоварните на Anheuser-Busch до търговците на едро, разположени в радиус от 150 до 200 мили, което е значително под предварително обещаният от Илон Мъск автономен пробег от 500 мили за SEMI.

Електрическите влекачи ще станат част от специалната флота от около 750 камиона на Anheuser-Busch, които въпреки че са брандирани с логото на Budweiser, са собственост на външна компания. В същото време обаче все още не е взето окончателно решение дали влекачите ще бъдат закупени директно или ще бъдат лизинговани.

Илон Мъск показа SEMI за първи път на 17 ноември, като първото което коментира за него е това, че той ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за 5 секунди.

Оборудвана с четири електромотора за всяка всяко едно от задните колела, Tesla SEMI беше анонсирана от компанията с автономност на движението от 500 мили (800 километра) и то при максимално натоварване и скорост на движение от 96 км/ч.

Производството на Tesla SEMI се очаква да започне през 2019 година, като заявки за покупката вече се приемат срещу депозит от 200 000 долара за специалната пилотна серия Founders Series и 20 000 долара за стандартната, доставките на която обаче ще започнат след 1000 на Founders Series.

Първата бройка на най-екстремния Corvette се продаде за 925 000 долара

Подобни

FORD и MAHINDRA ще правят SUV модели и електромобил

FORD и MAHINDRA ще правят SUV модели и електромобил

Днес FORD и MAHINDRA обявиха, че двете компании са подписали пет меморандума за разбирателство, като по този начин поставят...

Най-продаваните марки и модели в Европа през февруари

Най-продаваните марки и модели в Европа през февруари

JATO Dynamics разпространи данните за продажбените резултати от изминалия месец в Европа и според тях се наблюдава ръст в общата...

Първият електромобил на SEAT: през 2020 година и с 500 километра автономност

Първият електромобил на SEAT: през 2020 година и с 500 километра автономност

По време на пресконференцията по обявяването на годишните си бизнес резултати, от SEAT разкриха интересни подробности относно...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: