ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2017 Новини
30
0
Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

Производителят на бирата Budweiser- Anheuser-Busch, е направил поръчка за 40 представителя на изцяло електрическия влекач SEMI на Tesla, за да намали разходите си за гориво и вредните емисии.

Според информацията на WSJ, електрическите влекачи ще бъдат използвани за разносна дейност от пивоварните на Anheuser-Busch до търговците на едро, разположени в радиус от 150 до 200 мили, което е значително под предварително обещаният от Илон Мъск автономен пробег от 500 мили за SEMI.

Електрическите влекачи ще станат част от специалната флота от около 750 камиона на Anheuser-Busch, които въпреки че са брандирани с логото на Budweiser, са собственост на външна компания. В същото време обаче все още не е взето окончателно решение дали влекачите ще бъдат закупени директно или ще бъдат лизинговани.

Илон Мъск показа SEMI за първи път на 17 ноември, като първото което коментира за него е това, че той ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за 5 секунди.

Оборудвана с четири електромотора за всяка всяко едно от задните колела, Tesla SEMI беше анонсирана от компанията с автономност на движението от 500 мили (800 километра) и то при максимално натоварване и скорост на движение от 96 км/ч.

Производството на Tesla SEMI се очаква да започне през 2019 година, като заявки за покупката вече се приемат срещу депозит от 200 000 долара за специалната пилотна серия Founders Series и 20 000 долара за стандартната, доставките на която обаче ще започнат след 1000 на Founders Series.

ИА „Автомобилна администрация“ състави 11 акта на три пловдивски автошколи

Подобни

LINDA JACKSON -  ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО    « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

LINDA JACKSON - ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën, първата жена, носител на MANBEST (MANager BEST) на годината за 2018. «За мен е...

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Представените през август на Московския автосалон сериен модел Haval F7 и концептът HB-03, ще се произвеждат в новия завод на...

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

Ford Motor Company обяви, че в резултат на силното потребителско търсене към новото поколение на суперспортната легенда...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: