ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2017 Новини
21
0
Budweiser с поръчка за 40 електрически влекача Tesla

Производителят на бирата Budweiser- Anheuser-Busch, е направил поръчка за 40 представителя на изцяло електрическия влекач SEMI на Tesla, за да намали разходите си за гориво и вредните емисии.

Според информацията на WSJ, електрическите влекачи ще бъдат използвани за разносна дейност от пивоварните на Anheuser-Busch до търговците на едро, разположени в радиус от 150 до 200 мили, което е значително под предварително обещаният от Илон Мъск автономен пробег от 500 мили за SEMI.

Електрическите влекачи ще станат част от специалната флота от около 750 камиона на Anheuser-Busch, които въпреки че са брандирани с логото на Budweiser, са собственост на външна компания. В същото време обаче все още не е взето окончателно решение дали влекачите ще бъдат закупени директно или ще бъдат лизинговани.

Илон Мъск показа SEMI за първи път на 17 ноември, като първото което коментира за него е това, че той ще бъде в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за 5 секунди.

Оборудвана с четири електромотора за всяка всяко едно от задните колела, Tesla SEMI беше анонсирана от компанията с автономност на движението от 500 мили (800 километра) и то при максимално натоварване и скорост на движение от 96 км/ч.

Производството на Tesla SEMI се очаква да започне през 2019 година, като заявки за покупката вече се приемат срещу депозит от 200 000 долара за специалната пилотна серия Founders Series и 20 000 долара за стандартната, доставките на която обаче ще започнат след 1000 на Founders Series.

Най-продаваните нови коли през първите десет месеца на годината Време за губене: Конфигурирайте своето Lamborghini Urus

Подобни

Италиански дизайнер кръстосва минало и бъдеще

Италиански дизайнер кръстосва минало и бъдеще

Италианският дизайнер Пиерпаоло Лазарини е автор на редица странни на пръв поглед концепти и последният му – за летящ автомобил, не...

Първи снимки на “офроуд” хечбека Volkswagen Polo

Първи снимки на “офроуд” хечбека Volkswagen Polo

Новият повдигнат хечбек може да запази старото си име CrossPolo, но не е изключена и промяна на името му на Polo Alltrack....

Непознатата у нас Kia Ray ще е обновена в Южна Корея

Непознатата у нас Kia Ray ще е обновена в Южна Корея

Преди шест години през ноември 2011-а Kia Motors представи градския си модел Ray в Южна Корея. Този месец компанията...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: