ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Бюджетният паркетник Skoda Kamiq тръгва първо в Китай

like0 unlike0
Auto-Press 13 Apr 2018 Новини
622
0
Бюджетният паркетник Skoda Kamiq тръгва първо в Китай

Отдавна се говори за появата в гамата SUV модели на Skoda на субкомпактен модел. Оказва се че вече е готов за дебют по време на международния автосалон в Пекин на 25-и април. По новата тразиия на марката името на кросовърите й трябва да тръгва с буквата К и да завършва с буквата Q (вижда се от имената Kodiaq и Karoq).

Новият модел ще носи името Kamiq, което също по традиция води към бита на ескимосите. С тази дума се наричат техните валенки, макар и малко по-различно – kamik. Но и при модела Kodiaq имаше същата промяна от името на канадската северна мечка kodiak.

Kamiq и близък по размерите си с концепта Skoda Vision X, моделите Volkswagen T-Roc и Seat Arona. Той прилича и на хечбека Skoda Rapid Spaceback, както и има почти идентични габарити. Но само дотук – платформата и вида на купето са различни.

Воланът на автомобила е заимстван от модела Fabia, двигателят се пуска в работа с бутон, налице е автоматичен климатик. Инфотеймънт системата е със седеминчов дисплей, пък и цялата архитектура на салона сие типично фолксвагенска.

В сравнение с китайския Karoq новата чешка кола има следните габарити – дължина 4390 мм (4432), ширина 1781 (1841), височина 1593 (1614), междуосието е 2610 мм (2688). По всяка вероятност вариантът за Европа ще има малко по-малки габарити.

Базовият Kamiq в Китай ще се предлага с бензинов атмосферен мотор 1.5 л MPI (110 к.с.) и механична предавателна кутия. Предполага се че новият модел ще е най-евтината шкода не само в Китай, но и въобще.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: