ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Бюджетните електромобили взривиха пазара в Поднебесната империя

like0 unlike0
Auto-Press 14 Nov 2018 Новини
85
0
Бюджетните електромобили взривиха пазара в Поднебесната империя

Китайският автомобилен пазар е най-голям и ненаситен в света. По продажба на електромобили също е на първо място, което по принцип не е чудно – страната е най-голям производител на суровина за съвременните акумулатори в света и с най-много на брой производители на електромобили.

През миналия месец в Китай са реализирани почти 120 000 продажби на електромобили. Естествено, направените в страната машини са мнозинство в тази бройка, защото местните производители са многобройни и водят много агресивна ценова политика.

На първо място по продажби миналият месец са електромобилите на BAIC от фамилията EC-Series. Общият им брой достигна 20 648, като средната цена на продаден автомобил е едва $22 000. Техният компактен кросовър изминава с едно зареждане 200 км.

На второ място е BYD Tang с доста голямо изоставане от лидера с 6037 продадени автомобила. Тройката лидери на пазара на електромобили затваря моделът BYD Yuan с 5803 реализации. Четвърти е Chery EQ с 5547 продадени в октомври електромобили.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: