ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Bowler EXR-S e супер офроудър маскиран като Range Rover - видео

like0 unlike0
Auto-Press 27 May 2016 Новини
99
0

Bowler EXR-S e супер офроудър маскиран като Range Rover - видео

Bowler EXR-S e супер офроудър маскиран като Range Rover - видео
/add_images/news/052016/s_1464325207_135.jpg
  1. Bowler EXR-S e супер офроудър маскиран като Range Rover - видео
  2. Bowler EXR-S e супер офроудър маскиран като Range Rover - видео
  3. Bowler EXR-S e супер офроудър маскиран като Range Rover - видео
  4. Bowler EXR-S e супер офроудър маскиран като Range Rover - видео

Днес има достатъчно много супер бързи коли, достатъчно е да си помислим за Nissan GT-R и Audi R8. Всичките те, обаче са такива на гладък път, докато има подобен звяр, който освен на асфалта е изключително бърз и извън него - Bowler EXR-S.

Машината е създадена в малкия английски град Дерби и всъщност е това което се случва с един Range Rover поставен на “диета” и след това “нахранен” със стероиди. Машината е развита около хидроформираното шаси на Range Rover Sport, покрито с леко композитно купе, укрепено с яка предпазна тръбна клетка в комбинация с направо бесен мотор V8. Едва ли може да се намери по-бърз офроудър, който в същото време да има право да се движи и по нормалните пътища.

Всъщност EXR-S е “граждански” вариант на състезателната машина Bowler EXR, създаден специално за рали-рейдове състезателен офроудър на базата също на Range Rover Sport. В “гражданския" си вариант EXR-S предлага доста от луксозните екстри на стандартния модел Sport, като отопляеми външни огледала, двузонален климатик, аудио-система с Bluetooth-свързване. Но това е само черешката на тортата в колата.

EXR-S подобно на спортния си събрат EXR се изстрелва направо като ракета, благодарение на петлитровия турбомотор V8 на Range Rover V8 хс мощност 550 к.с. Тя се предава към двата моста в съотношение 50/50 през шестстепенна автоматична предавателна кутия, управлявана с лостчета от волана. Ако искате да засрамите някой супер-модел с тази комбинация е твърде вероятно да успеете - Bowler EXR-S се изстрелва от място до 100 км/ч за 4.2 секунди и и развива максимална скорост от 250 км/ч.

Tези цифри не важат само за асфалта, а и за летеж през пустинята, подзволяван от специалното независимо окачване на двойни рамена с пружини Eibach и амортисьори Bilstein, позволяващо ход на колелата от по 30 сантиметра, нещо няма как да видите при GT-R, например.

В колата е въплътен опитът на компанията Bowler, натрупан преди нея с моделите Tomcat, Wildcat и Bowler Nemesis. Спортният Bowler EXR стана първенец на гамата през 2010-а, а гражданския вариант EXR-S беше демонстриран като концепт три години по-късно по време на фестивала на скороста в Гудууд, където натри в местното състезание по планинско изкачване на доста суперколи.

В момента се продава Bowler 2015-а EXR-S шаси №. 1, първият от общо трите направени екземпляра. Колата е само на 480 мили пробег. Търговите специалисти предричат продажна цена в рамките на £95 000 до £115 000.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: