ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Borgward Isabella – старата икона в нов образ - видео

like0 unlike0
Auto-Press 19 Sep 2017 Новини
26
0

Borgward Isabella – старата икона в нов образ - видео

Borgward Isabella – старата икона в нов образ - видео
/add_images/news/092017/s_1505808002_626.jpg
  1. Borgward Isabella – старата икона в нов образ - видео
  2. Borgward Isabella – старата икона в нов образ - видео
  3. Borgward Isabella – старата икона в нов образ - видео

Работейки над концепта си Borgward Isabella, специалистите на възродената марка и компания, са се постарали да ползват славното си наследство от миналото - прочутото купе Borgward Isabella, правено в периода в 1957−1961-а година, ползвайки дори ромбовидното му лого и името на старата машина. Но има и развитие – вместо класическото двуврато купе сега е налице седан с четири плъзгащи се в различни посоки врати, силно изразена аеродинамичност и големи 21-цолови колела. Да не говорим за светодиодната оптика и другите съвременни хубавини.

Според предварителната информация колата трябва да излезе на пазара през 2019-а година. Интересен момент е че от компанията вече са събрали над 70 000 поръчки, но не за нея, а за показваните от две години по изложенията кросовъри само в Китай и че Borgward се готви за навлизане и на пазара в Стария континент. Прогнозира се годишно производство от по 800 000 коли към 2020-а година и 1,6 милиона към 2025-а.

Дизайнер на обновената Isabella е 45-годишният Андерс Варминг, бивш дизайнер на VW и на BMW с MINI. Сред известните му работи е екстериора на първото поколение на родстъра BMW Z4, второто поколение на BMW X3 и сегашните модели на Mini, включително и концептуалните.

Концептуалната Borgward Isabella е доста внушителна машина – дължината е в рамките на петте метра, ширината и височината са съответно 1,92 и 1,4 м. При Tesla Model S габаритите за сравнение са дължина 4976 мм, ширина 1964 мм и височина 1435 мм. Isabella е много футуристична не само отвън, но и отвътре – виртуалното приборно табло изпълва цялата ширина на салона, налице е холографски дисплей, показващ в пространството 3D-изображения от менюто на мултимедийната система, седалките са четири отделни, използваните материали са последен писък на модата в тапицериите.

Силовият агрегат на колата има пет режима на работа - Eco, Comfort, AWD, Sport и Sport+. В последните три разпределението на въртящия момент по осите е симетрично или с акцент на задната ос. Колата е с чисто електрическо задвижване ePropulsion, съдържащо два синхронни електромотора ― по един за ос. Общата им мошност достига 299 к.с, максималният им въртящ момент е 450 Нм.

Това е напълно достатъчно на колата за да се ускорява от място до 100 км/ч за 4,5 секунди, а максималната й корост е ограничена типично за Германия на 250 км/ч. С едно зареждане на акумулаторите пробегът е 500 км, а за половин час бързозарядният терминал напомпва батерията с енергия до 80%.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: