ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BMW 5 Series записа най-доброто тримесечие в историята си

like0 unlike0
Auto-Press 16 Apr 2018 Новини
225
0
BMW 5 Series записа най-доброто тримесечие в историята си

BMW Group обяви, че с 256 162 продадени коли през март, групата записва най-доброто месечно постижение в цялата си история, като отбелязва и ръст от 0.5% в сравнение със същия месец на миналата година. Резултатът на баварците за първата четвърт на годината също е рекорден, като общата реализация за периода се е подобрила с 3% и за първи път преминава границата от 600 000 единици (604 629) толкова рано в календарна година.

“Рекордното продажбено постижение за първата четвърт на годината е само началото на това, което съм сигурен, че ще бъде още една успешна година, с основно въздействие в резултат на нашата актуална моделна офанзива по-късно през годината”, коментира Питер Нота, член на управителния борд на BMW AG.

С рекордна реализация през първата четвърт на годината, марката BMW приключва тримесечието с 517 447 продажби, което представлява ръст от 2.8% в сравнение със същия период на миналата година. Основни двигатели за постигането му са 1 Series (53 727 / +27.8%), X1 (77 296 / +17.0%) и други, а с подобрение от 13.5% до 94 733 единици, 5 Series записва най-доброто си пазарно тримесечие в цялата си история.

MINI също записва отлично първо тримесечие, след като глобалните продажби на легендарната марка са достигнали ниво от 86 375 единици (+4%), а в търсенето на продуктите на Rolls-Royce се отчита ръст от 10.1%. Макар и само с 0.6%, мотоциклетното подразделение на BMW Group- BMW Motorrad, записва подобрение в продажбите си през първите три месеца на годината до рекордното ниво от 35 858 единици.

От BMW Group коментират също така, че през първите три месеца на годината са били продадени 26 858 електрифицирани коли на марките BMW и MINI (BMW i, BMW iPerformance и MINI Electric), което отрежда на гиганта лидерска позиция при луксозните електрифицирани автомобили и поддържа компанията по пътя й към постигането на първоначално заданения план по реализирането на минимум 140 000 такива превозни средства през 2018 година.

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Подобни

Volvo с рекордна печалба за второто тримесечие на 2018 г.

Volvo с рекордна печалба за второто тримесечие на 2018 г.

Първите 6 месеца на годината са най-успешните в историята на компанията досега Volvo Cars отчита рекордна оперативна печалба от...

Луис Хамилтън остава в Mercedes нови две години

Луис Хамилтън остава в Mercedes нови две години

Днес Mercedes-AMG Petronas Motorsport анонсира, че отборът е постигнал споразумение за двугодишно удължаване на договора с...

Новият MÉGANE R.S. TROPHY идва с 300 конски сили (Видео)

Новият MÉGANE R.S. TROPHY идва с 300 конски сили (Видео)

Днес Renault разкри подробности за новата екстремна версия TROPHY на новия MÉGANE R.S., в това число, че максималната мощност...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: