ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Block-changing /прескачане на предавки/... Що е то? - видео

like0 unlike0
Auto-Press 10 Jul 2018 Новини
162
0
Block-changing /прескачане на предавки/... Що е то? - видео

Block-changing /прескачане на предавки при смяната им в движение/ е термин при управлението на автомобил за който мнозина навярно не са и чували, дори и да карат автомобил от години. Други пък го знаят, но рядко го използват. Но всички автомобибни експерти го препоръчват като още един похват, който трябва да включети в автомобилното си ежедневие зад волана.

Block-changing-ът допринася за по-спокоен и планиран начин на управление на автомобила ви. Той изисква по-малко манипулации с агрегатите на автомобила и отваря повече време на шофьора за оглеждане на обстановката около и пред автомобила и по-добре да разчита крайпътните знаци.

Добрият шофьор използва спирачките или чуството се за намаляване на скороста за да намали, без да използва смяна на предавките. Спирачните накладки са по-евтини по принцип като цена и замяна отколкото съединителя, затова е по-добре да се използват спирачките при нужда. Естествено, спирането с двигател е полезно, но само в някои ограничени случаи, като продължителните спускания например.

При ускорявания, обаче можете да пестите гориво като прескачете предавки при смяната им, например като преминете директно от трета на пета. Когато намалявате или приближавате кръгово или кръстовище използвайте спирачките за постепенно намаляване на скорост и след това изберете правилната предавка за скороста с която карате. Това всъщност може да е процес на прескачане на не само една предавка, а няколко. Смяната трябва да се извършва след спиране, но преди да завиете волана.

Block-changing означава да се се избира и сменя еднократно предавка, а не да се върви през всичките до нея. Прескачането на ненужни степени позволява да се намали разхода на гориво и да намали усилията и действията на водача. Използвайте предавките си да тръгвате и спирачките за да намалявате.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: