ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

BATTISTA : Бъдещата най-мощна италианска кола

like0 unlike0
Auto-Press 11 Dec 2018 Новини
307
0
BATTISTA : Бъдещата най-мощна италианска кола

Automobili Pininfarina анонсира, че първата в историята на компанията кола- луксозен суперспортен електромобил, ще се нарича BATTISTA и че световната му премиера ще се състои по време на международното изложение в Женева през март следващата година.

Хиперкарът BATTISTA ще бъде произведен ръчно в изключително лимитирана серия и според анонса на Automobili Pininfarina ще се превърне в най-бързата и мощна италианска кола, произвеждана някога в Италия.

Без да навлизат в подробности, от Automobili Pininfarina коментират, че BATTISTA ще бъде изпълнен с изцяло карбоново купе, мощността му ще бъде 1900 конски сили, въртящият момент ще достигне умопомрачителните 2300 Нм. Електрическата кола би трябвало да бъде в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди и да разполага с потенциал да развие над 400 км/ч. В същото време прогнозираната автономност е над 480 километра.

Не повече от 150 екземпляра на BATTISTA ще бъдат налични за закупуване от края на 2020 година, като базовата цена на електромобила все още не е определена, но ще бъде между 2 и 2.5 млн долара. От Automobili Pininfarina са разпределили квоти от по 50 автомобила за Европа, САЩ и Азия/Близкия Изток.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: