ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Български екипаж с INFINITI Q50S Hybrid стартира в еко рали в Италия и Словения

like0 unlike0
Auto-Press 23 Mar 2017 Новини
18
0
Български екипаж с INFINITI Q50S Hybrid стартира в еко рали в Италия и Словения

Премиум хибридът на INFINITI с първо участие в еко шампионат за 2017

Ралито в Италия/Словения е първи кръг от шампионата ECOnova

Състезателите демонстрират не само икономично каране, но и екологично поведение

Българският екипаж Елвис и Елена Георгиеви ще участва с INFINITI Q50 S Hybrid в екологичното рали ECOnova rally Italy – Slovenia.

Българският тийм стартира от първото място – позиция, която му се полага поради победата на екипа на последното състезание (Еко Рали Гърция). Луксозният хибрид на INFINITI попада в категория VII – Хибридни електрически возила, където конкуренцията е значителна. Луксозният премиум седан Q50 S Hybrid се задвижва от 3,5-литров V6 двигател, подпомогнат от системата Direct Response Hybrid на INFINITI. В изцяло електрически режим Q50 S Hybrid не отделя вредни емисии. Въодушевяващата му мощност от 364 к.с. позволява мигновено преминаване от електрически в хибриден режим и органични реакции в съчетание с едва 144 г/км CO2 емисии.

Основната цел на ралитата ECOnova е популяризирането на новите технологии за съхраняване на енергията и постигането на възможно най-ниски нива на замърсяване с въглеродни емисии. ECOnova има за цел да окуражава водачите към промяна на шофьорските им навици и съобразяване с природата. Еко ралитата не са типични състезания за скорост. Организаторите присъждат допълнителни точки за различни техники за икономично шофиране и съхраняване на енергия. Състезателите преследват „идеално време“ за достигането от една точка до следващата, като ранното или късното пристигане се наказват еднакво тежко.

Участниците не се ограничават до екологични стилове на каране, а съобразяват цялостното си поведение с екологичната идея – избират екологични храни и напитки, събират отпадъците си разделно и оставят местата, през които минават, по-чисти, отколкото са ги намерили.

Това напълно съвпада с философията на INFINITI за хибридно задвижване, което предоставя впечатляваща динамика, но не за сметка на екологичността.

Състезанието ECOnova rally Italy – Slovenia започва на 23 март 2017 като в първия ден стартът и финалът са в Триест (Италия), с три задължителни етапа с дължина от 41,9 км и общо 97,3 км дневен преход. На 24 март състезателите отново стартират от Триест, но преминават в Словения и след специални етапи през Любляна и Постойна, финишират в Пиран на Адриатическото крайбрежие. В този ден има шест специални етапа с обща дължина 96,6 км, а цялото състезателно разстояние е 324,1 км. В последния трети ден от надпреварата екипажите ще използват живописни пътища, за да се върнат в Триест след 188,5 км, от които 39,4 км в етапи за време.

Шампионатът ECOnova през 2017 се състои от четири надпревари. След това в Италия/Словения, следват състезания в Австрия (8-11 юни), Германия (31 август – 3 септември) и Швейцария (2-5 ноември).

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: