ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

България с най-голям ръст в регистрациите на търговски автомобили в Европа

like0 unlike0
Auto-Press 24 Apr 2018 Новини
19
0
България с най-голям ръст в регистрациите на търговски автомобили в Европа

Последните данни на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) сочат, че в България се отчитат най-добрите показатели на ръст в регистрациите на нови търговски автомобили (лекотоварни до 3.5 тона, средно- и тежкотоварни, камиони и автобуси) през изминалия месец.

Като цяло, от ACEA отчитат спад от 2.5% в регистрациите на нови търговски автомобили в Европа през март, като достигнато ниво е било 260 810 единици. От асоциацията отчитат понижение в бизнеса на основните европейски пазари, като единственото изключение е Франция с ръст от 7.7%.

Резултатите за първите три месеца на годината са с 2.6% над миналогодишните, като точният резултат за периода е 622 439 единици. С изключение на Великобритания с понижение от 4.6%, на останалите четири основни европейски пазара се наблюдават подобрения- Испания (+9.2%), Франция (+6.2%), Италия (+4.8%) и Германия (+0.4%).

Според данните на ACEA, през март в България са регистрирани 631 нови търговски автомобила (данните са само за лекотоварни коли до 3.5 тона), което представлява увеличение от 57.8% в сравнение със същия месец на миналата година. През първото тримесечие, в страната ни са били регистрирани 1411 нови търговски коли, което е с 23% повече в сравнение със съответния перидо на 2017 година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: