ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Българи на подиума на “MAHLE Eco Rally 2018”

like0 unlike0
Auto-Press 12 Sep 2018 Новини
95
0

Българи на подиума на “MAHLE Eco Rally 2018”

Българи на подиума на “MAHLE Eco Rally 2018”
/add_images/news/092018/s_1536768002_208.jpg
  1. Българи на подиума на “MAHLE Eco Rally 2018”
  2. Българи на подиума на “MAHLE Eco Rally 2018”
  3. Българи на подиума на “MAHLE Eco Rally 2018”

-Екипажът на Ре Спорт финишира на трето място в състезанието за електрически автомобили в Словения

Калин Дедиков и Антоанета Дедикова с BMW i3S записаха поредно призово класиране на международна сцена. Българският екипаж се качи на подиума в “MAHLE Eco Rally”, което е старт кандидат за влизане в календара на Световния Е-рали шампионат за 2019 г.

Електрическото рали събра участници от шест нации и демонстрира перфектна организация и уникална състезателна програма, което му гарантира почти сигурно място в календара на ФИА за сезон 2019. То се проведе паралелно с най-мащабното автомобилно състезание в Словения „MAHLE Rally Nova Gorica”, кръг от Европейския рали трофей на ФИА за Централна Европа, като на много места участниците в двете състезания споделяха едни и същи уникални скоростни отсечки. Стартовият списък на класическото рали надхвърли 100 екипажа, електромобилите бяха 25, а продължилата над два часа официална церемония в центъра на Нова Горица бе открита с българския отбор, който получи стартов номер 1.

Първият ден от състезанието не премина добре за екипажа Дедиков/Дедикова, като на българите им се наложи в движение да калибрират своето състезателно оборудване и да търсят начин да се адаптират към изцяло новата за тях система за провеждане на ралито с променлива средна скорост. Сложната навигация по нагънатите състезателни отсечки в подножието на Алпите изискваща от участниците пълна концентрация, не даде възможност на екипажа да изпробва варианти за справяне с новите предизвикателства. В края на деня българите заемаха незавидната тринайсета позиция във временното класиране с огромен пасив от 2670 точки или над 4 минути изоставане от водачите. Последва дълга нощ на анализи и стратегии за подобряване на представянето на екипажа на Ре Спорт.

През втория ден българите стартираха с цел да трупат опит и да намерят вярната стратегия за влизане в топ 10. Още на първата от петте оставащи до финала отсечки Дедиков/Дедикова се справиха блестящо и финишираха с второ най-добро време. Последваха няколко първи времена в най-предизвикателните части от трасето - поредици от обратни завои и тесни тунели, каквито няма и в емблематичното рали Монте Карло.

След регрупинга в Постойна оставаха три отсечки до финала, а българите водеха в класирането за деня и се бяха изкачили до шесто място в генералното подреждане! Дъждът в следващия етап затрудни допълнително екипажите и техните електрически автомобили, а Ре Спорт постигнаха още два най-добри резултата в отсечките. До финала оставаше единствено „пауърстейджът” - затворено трасе с многобройна публика, където електромобилите стартираха непосредствено преди участниците в класическото рали.

Първи по трасето преминаха българите, а буквално над тях кръжеше хеликоптера на организатора, предупреждавайки публиката за наближаването на безшумното, но истински бързо BMW i3S. Вероятно точно заради хеликоптера сложната системата за времеизмерване на еко ралито беше спряна и състезателите не получиха резултати от финалната отсечка.

На финала екипажът Калин Дедиков/Антоанета Дедикова се пребориха с всички трудности и с фантастични резултати през втория ден заслужено се качиха на подиума в категорията на електрическите автомобили.

Калин Дедиков: Уникално състезание! Екипът на „АМД Горица”, ръководен от Ренато Хвала, за две години е изградил еталон за организация на еко рали и заслужено търси място в календара на ФИА. За нас беше огромно предизвикателство и удоволствие да се състезаваме в “MAHLE Eco Rally 2018” с BMW i3S, а резултатите ни зареждат с още повече амбиции да продължим програмата си в състезанията с електромобили.

Десети национален събор на „Оpel Клуб България” (Видео)

Подобни

Титла в рали спринта за Ангелов и Сивов

Титла в рали спринта за Ангелов и Сивов

- Екипажът на Мегапорт Рейсинг с автомобил Skoda Fabia R5 спечели трети пореден кръг от шампионата в Сливен Мирослав Ангелов и...

Руският къстъм-байк Insomnia е световен шампион!

Руският къстъм-байк Insomnia е световен шампион!

Къстъм-мотоциклетът Insomnia (Безсъние), построен в московското ателие за уникални /custom/ машини Zillers Garage, беше признат за...

Колите-амфибия са на пазара, но остават непознати на широката публика - видео

Колите-амфибия са на пазара, но остават непознати на широката публика - видео

Разнообразието на автомобилите, които се движат по суша и вода – т.н. амфибии е сериозно. Има ги от всякакъв вид – леки коли и дори...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: