ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти

like0 unlike0
Auto-Press 13 Jun 2018 Новини
259
0

B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти

B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти
/add_images/news/062018/s_1528894804_468.jpg
  1. B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти
  2. B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти

Австрийският специалист в областа на надуваемите палатки GentleTent разширява областта си на работа от наземните надуваеми палатки към караваните. Но стартира от самото начало на подвижния транспорт – велосипеда. По врема на караван-салона в Дюселдорф компанията показа разработката си B-Turtle караван за велосипедисти. Той се тегли лесно от човек с велосипед, надува се за няколко минути и осигурява подслон за двама.

Велокараваната е предназначена за хора, които пътуват по няколко дена с колелата си и им осигурява комфортно прекарване в природата през нощите на път. В основата му е използвана алуминиева рамка, върху която се разполага надуваемата тента, която има и защитно PVC покритие срещу валеж. Във велошасито на караванате предвидено 120 л багажно пространство за нужни по време на пробега вещи.

При надуването си B-Turtle осигурява подслон с размери 210 на 130 см, вътре в което, на надуваем дюшек се оформя място за спане за двама, което е на 73 сантиметра над земята. Шасито и тентата са осигурени добре с допълнителни крачета и стойки. Към тентата има и входно антре с височина 2 метра с под и затваряща се с цип врата. То също е с импрегнирана материя.

Платформата за спане е проектирана да издържа натоварване до 200 кг, а височината на тента над мястото за спане е 130 см, което позволява комфортно сядане върху мястото за спане. То има и три прозорчета по едно от всяка страна, освен към антрето, които се затварят и с платнени клапи.

Надуването и прибирането на караванчето става за по 10 минути, а ремаркето с размери в сгънато състояние 110х79х 58 см и маса от 30 кг се тегли от велосипеда със специален теглич. Самата конструкция на ремаркето е предназначена за изполване по равни пътища, а не за теглене с планински байкове. То е разработено с оглед на евентуалното му използване и с велосипеди с електрическа асистенция, но в този случай има препоръка да не се кара с по-висока скорост от 25 км/ч.

B-Turtle беше лансиран в началото на годината, а доставките му към първите клиенти тръгват през лятото на цена всяко от €2990 с включен теглич, палатка, комплект за ремонт и ръчна помпа. Може да се използва и електрическа помпа, която се предлага срещу доплащане. Във Виена се предвижда и пункт за наемане на ремаркето заедно с велосипеди или елктробайкове.

Влъчков и Маршавелов с подиум в първото състезание в GT4 на Словакия Ринг

Подобни

Тунингари превърнаха съвременен Volkswagen Beetle в спортно купе в стила на ЗАЗ-965 - видео

Тунингари превърнаха съвременен Volkswagen Beetle в спортно купе в стила на ЗАЗ-965 - видео

В оригиналната гама на ЗАЗ-965 нямаше споптни варианти, въпреки че имаше някои опити през 60-е години на миналия век. Новото...

АПИ стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонта на 111 километра пътища

АПИ стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонта на 111 километра пътища

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработването на технически проекти при основния ремонт на близо 111...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: