ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти

like0 unlike0
Auto-Press 13 Jun 2018 Новини
259
0

B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти

B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти
/add_images/news/062018/s_1528894804_468.jpg
  1. B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти
  2. B-Turtle е надуваем караван за велосипедисти

Австрийският специалист в областа на надуваемите палатки GentleTent разширява областта си на работа от наземните надуваеми палатки към караваните. Но стартира от самото начало на подвижния транспорт – велосипеда. По врема на караван-салона в Дюселдорф компанията показа разработката си B-Turtle караван за велосипедисти. Той се тегли лесно от човек с велосипед, надува се за няколко минути и осигурява подслон за двама.

Велокараваната е предназначена за хора, които пътуват по няколко дена с колелата си и им осигурява комфортно прекарване в природата през нощите на път. В основата му е използвана алуминиева рамка, върху която се разполага надуваемата тента, която има и защитно PVC покритие срещу валеж. Във велошасито на караванате предвидено 120 л багажно пространство за нужни по време на пробега вещи.

При надуването си B-Turtle осигурява подслон с размери 210 на 130 см, вътре в което, на надуваем дюшек се оформя място за спане за двама, което е на 73 сантиметра над земята. Шасито и тентата са осигурени добре с допълнителни крачета и стойки. Към тентата има и входно антре с височина 2 метра с под и затваряща се с цип врата. То също е с импрегнирана материя.

Платформата за спане е проектирана да издържа натоварване до 200 кг, а височината на тента над мястото за спане е 130 см, което позволява комфортно сядане върху мястото за спане. То има и три прозорчета по едно от всяка страна, освен към антрето, които се затварят и с платнени клапи.

Надуването и прибирането на караванчето става за по 10 минути, а ремаркето с размери в сгънато състояние 110х79х 58 см и маса от 30 кг се тегли от велосипеда със специален теглич. Самата конструкция на ремаркето е предназначена за изполване по равни пътища, а не за теглене с планински байкове. То е разработено с оглед на евентуалното му използване и с велосипеди с електрическа асистенция, но в този случай има препоръка да не се кара с по-висока скорост от 25 км/ч.

B-Turtle беше лансиран в началото на годината, а доставките му към първите клиенти тръгват през лятото на цена всяко от €2990 с включен теглич, палатка, комплект за ремонт и ръчна помпа. Може да се използва и електрическа помпа, която се предлага срещу доплащане. Във Виена се предвижда и пункт за наемане на ремаркето заедно с велосипеди или елктробайкове.

1 000 000 посетиха Автосалон Париж 2018

Подобни

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

Измежду 6-те финалиста в конкурса, новият Citroën Berlingo беше избран за носител на титлата за най-добра покупка на Autobest...

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

Новите Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter са победителите на журито AUTOBEST и по този начин печелят основното...

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Впечатляващ дизайн и неимоверно удоволствие от управлението. По този начин описват от Audi новото си компактно спортно предложение...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: