ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автономният шатъл Fisker Orbit излиза на пътя догодина

like0 unlike0
Auto-Press 06 Dec 2017 Новини
23
0
Автономният шатъл Fisker Orbit излиза на пътя догодина

Компанията на прочутия дизайнер Хенрик Фискер обяви че си сътрудничи с китайския конгломерат Hakim Unique Group, който включва над 160 фирми и се занимава още с развитие на “интелектуална” градска инфраструктура.

Партньорите се занимават в момента със създаването на “най-привлекателния в света автономен шатъл”, а името на проекта е Fisker Orbit. Става дума за електромобил, който трябва да е готов към октомври 2018-а година. Фискер отговаря за дизайна и технологиите, а Hakim Unique Group за маркетинга и финансирането на проекта.

Първия модел на компанията Fisker Inc. - седанът EMotion с цена $129 900, ще отпразнува премиерата си в началото на януари по време на изложението CES в Лас-Вегас. Клиентите ще получат този динамичен електрокар едва в 2019-а, което значи, че Orbit ще излезе на улиците по-рано.

Характеристиките на шатъла засега се държат в тайна. Предполага се че вътре ще има седящи и правостоящи места. На страничните стъкла на машината ще се прожектира информация за следващата й спирка и за времето на пристигането.

Тази история за трансгранично сътрудничество ще остане такава и в развитие – размахът на проекта е глобален. Hakim Unique Group има офиси в различни страни в градове като Париж, Ванкувър, Сеул, Токио и Лос-Анжелес. Оценяваната на $32 милиарда група има четири сфери на бизнес интереси - масмедии, технологии, финанси и здравоопазване. Затова може би най-вероятно именно в големите болници ще започне да работи и безпилотника Fisker Orbit.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: