ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автомобилите на Илон Мъск

like0 unlike0
Auto-Press 18 Oct 2017 Новини
28
0

Автомобилите на Илон Мъск

Автомобилите на Илон Мъск
/add_images/news/102017/s_1508313602_910.jpg
  1. Автомобилите на Илон Мъск
  2. Автомобилите на Илон Мъск

Босът на напредничавата автомобилна компания Tesla не се радва само на собствената си продукция. Известно е че в автомобилната му колекция са всичките първи серийни екземпляри на различните модели на компанията - Tesla Roadster, Tesla Model S и Model X, а отскоро и Tesla Model 3.

Но в нея и в живота му досега е имало и модели на други марки. Първият автомобил на Мъск е BMW 320i, модел 1978, който е купил на старо през 1994-а за $1400. Следващият е Series I Jaguar XK-E, модел 1967-а година купен с парите от първите дивиденти на първата му компания Zip2 за $40 000. В момента основен всекидневен автомобил на милиардера е Audi Q7.

В гаража му има и истински ретроавтомобил – подареният от негов приятел Ford T от началото на ХХ-е век. Наскоро Мъск си купи филмовият Lotus Esprit на Джеймс Бонд, способен да се превръща в подводна лодка. Тази кола не може да се придвижва самостоятелно, а е създадена специално за филма. В младоста си Мъск е имал и купето McLaren F1, карал го е всеки ден, но доста успешно го е смазал в ПТП.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: