ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Автомобилите на Фидел

like0 unlike0
Auto-Press 03 Dec 2016 Новини
29
0

Автомобилите на Фидел

Автомобилите на Фидел
/add_images/news/122016/s_1480788010_763.jpg
  1. Автомобилите на Фидел
  2. Автомобилите на Фидел
  3. Автомобилите на Фидел

Починалият “команданте” Фидел за разлика от много държавници не е бил страстен автофен, но в гаража му е имало доста интерсни машини. Автомобилите на Фидел Кастро по правило са били подаръци от лидерите на бившия СССР и другите соцстрани. Той е харесвал най много откритите автомобили, най-вече заради кубинския климат.

Такъв е кабриолетът ЗИЛ-111В подарен на Кастро в 1963-а по време на негова визита в СССР. Колата е с мощност 200 к.с. и на външен вид прилича на американския Packard. Фидел често е ползвал и кабриолета ГАЗ-13 Чайка по време на посещенията си в СССР. Този автомобил след това му е бил подарен от Никита Хрушчов.

Уникалната снежно-бяла Tatra T603 не е кабриолет, но специално за Кастро била оборудвана с мощен климатик. В гаража на Фидел имало още италианска кола - Alfa Romeo 1750. Армейският всъдеход ГАЗ-69 дълго време е бил ежедневният автомобил на Фидел. Добрата проходимост и непретенциозност идеално пасвали за пътуванията на лидера в труднодостъпните райони.

Не изостанал назад с подаръците и Леонида Брежнев – този път колата била ГАЗ-14 Чайка с климатик, автоматик, телефон и осемцилиндров мотор с мощност 220 к.с. В момента тази кола е туристическо такси в Хавана. Бронираният седан Mercedes-Benz S-Class W126 пък си остава автомобила на Фиделя Кастро от 80-е години до последните му дни.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: