ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Audi слага соларни панели на тавана

like0 unlike0
Auto-Press 23 Aug 2017 Новини
31
0
Audi слага соларни панели на тавана

Audi обяви, че съвместно с Alta Devices- субсидирана от китайския специалист в областта Hanergy, работи по проект за интегриране на соларни елементи в панорамните тавани на своите автомобили.

Първата стъпка в съвместния проект на Audi и Alta Devices, основната цел на който е генерирането на допълнителна електрическа енергия за електромобилите на автомобилния производител, е интегрирането на соларни клетки в част от тавана на превозното средство, а във финалната си версия, тънкият филм ще покрива почти цялата му повърхност.

Генерираната от соларните панели енергия ще може да бъде използвана за функционирането на климатичната инсталация и климатизирането на седалките, като по този начин се подобрява автономността на електромобила като цяло.

На по-късен етап от развитието на проекта, първите прототипи от който ще бъдат представени преди края на тази година, слънчевата енергия ще може директно да бъде пренасочвана и към батерията на превозното средство.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: