ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Audi официално с Матиас Екстрьом в световния рали-крос - видео

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jan 2017 Новини
23
0
Audi официално с Матиас Екстрьом в световния рали-крос - видео

През миналата година Матиас Екстрьом се наложи над такива грандове в световния рали-крос като Йохан Кристоферсон, Андреас Бакеруд, Петер Солберг и Себастиан Льоб. Той вече ще се радва на официалната подкрепа на Audi в световния шампионат, след като компанията обяви оттеглянето си от световния шампионат по издръжливост.

Audi има 18-годишна история в пистовите маратони, 13 победи в 24-е часа на Льо Ман, две титли в световния шампионат по издръжливост WEC и девет в американския му аналог - сериите ALMS. Победите на на марката в отделните състезания са над 100. До скоро Audi Sport участвова и с пълноценна заводска програма във Формула Е и туринг-шампионата DTM. Но всичко това е вече само славна история... Сега е наред световният рали-крос шампионат, който е изключително атрактивен и набиращ все по-висока популярност.

Сегашната острилка - Audi S1 EKS RX quattro има двулитров турбомотор с мощност 560 к.с, шестстапенна подредена предевателна кутия и постоянно пълно задвижване. В екипировката влизат амортисьори Ohlins, четирибутални спирачни моноблок апарати и ковани 17-цолови джанти OZ Racing.

Плацдармът за атаката на FIA World Rallycross Championship е готов с усилията на Матиас Екстрьом създал през 2014-а със собствени средства отбора EKS RX. Той прогресира бързо и през миналата година Матиас и създаденият от него EKS RX спечелиха шампионата в топ-класа Supercar WRX, както в личното, така и в отборното класиране.

Тазгодишният шампионат стартира на 31- март в Испания, а Audi Sport ще осигури заводската поддръжка на отбора на Екстрьом в сериозната задача да задържи титлата в борба със заводските отбори на Peugeot, Ford и Volkswagen. За целта специалистите на Audi вече подготвят разработка на болид на базата на Audi S1 quattro.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: