ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

like0 unlike0
Auto-Press 16 Oct 2018 Новини
214
0
Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

На компанията Audi е наложена глоба от 800 милиона евро от немската прокуратура заради нарочно допуснатите нарушения в прикриването на нечистата работа на дизеловите двигатели V-6 и V-8, и неотговарянето им на екологичните стандарти.

От компанията официално съобщиха че са приели глобата и няма да я протестират. С това си съгласие те потвърждават официално вината си и приемат отговорноста за извършеното. В същото време от Audi заявяват че огромната глоба ще повлияе отрицателно на годишните финансови индикатори на компанията.

Според анализаторите на пазара глобата е поносима и е наложителна за изпълнение, ако VW Group иска наистина да се очисти от неприятностите, които предизвикаха сами със скандала Дизелгейт. В същото време се очаква, че групата ще има доста сериозни неприятности с години със съдебно дело, предизвикано от притежателите на акции в нея, които искат компенсации в размер на 8,2 милиарда евро.

Наскоро Volkswagenпрекрати договора на боса на Audi Руперт Щадлер, който в момента е зад решетките и се разследва от прокуратурата за съучастие в сканадала с флшифицирането на вредните емисии.

Volkswagen Group също беше глобена с един милиард евро през юни от прокурорите в Брунсвик, които използваха положение във федералния закон подволяващ директно наказание, като се мотивираха с това, че компанията е допуснала милиони замърсяващи автомобили по немските пътища.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: