ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Американците губят доверие в автономните коли

like0 unlike0
Auto-Press 25 May 2018 Новини
195
0
Американците губят доверие в автономните коли

В ново проучване, Американската автомобилна асоциация (AAA) изнася интересни данни относно потребителските нагласи спрямо автономните автомобили и тяхното поетапно лансиране на пазара.

От AAA коментират, че на фона на скорощните пътни инцидент с участието на автомобили, оборудвани със системи за автономно управление, новото проучване демонстрира рязък спад в доверието сред американците към този вид превозни средства. Според данните на проучването, 73% от анкетираните шофьори споделят, че те биха се страхували прекалено много, за да се возят в напълно автономен автомобил. За сравнение, от ААА посочват, че по време на подобно допитване, проведено в края на миналата година, резултатът е бил 63%.

От проучването на AAA научаваме също така, че 63% от анкетираните възрастни споделят, че биха се чувствали по-малко сигурни, когато споделят пътното платно с автономен автомобил, докато карат колело или просто вървят в близост.

“Въпреки потенциала си да направят пътищата по-безопасни в дългосрочен план, клиентите имат големи очаквания по отношение на безопасността”, коментира Грег Бранън, директор на подразделението Автомобилен инженеринг на AAA. “Нашите резултати демонстрират това, че всеки инцидент с участието на автономен автомобил разклаща доверието сред потребителите, което е критичен компонент за широкото възприемане на автономните превозни средства”.

Интересен нюанс в проучването на ААА откриваме в групата с най-голяма промяна в доверието си към автономните автомобили, а именно т.н. милениум поколение, които първоначално са групата с най-бързо възприемане на автономните технологии. От асоциацията отчитат ръст в недоверието то 49% в края на 2017 година до 64% според новите данни.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: