ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Alfa Romeo възражда Alfetta?

like0 unlike0
Auto-Press 21 Oct 2016 Новини
90
0
Alfa Romeo възражда Alfetta?

След две години в гамата на Alfa Romeo ще се появи нов седан, който ще възроди името Alfetta. Предишният модел Alfetta се правеше в периода от 1972-а до 1984-а и то не само в Италия, а и в ЮАР. Малко е странно решението на марката да използва това име, което всъщност означава малка Alfa и може би то няма да се задържи до пускането на колата в производство. Новият модел ще е наследник на моделите Alfa Romeo 164 и 166, и ще се яви на пазара като конкурент на BMW 5-а серия, Audi A6 и Jaguar XF. Новината идва от вътрешни източници в концерна FCA.

И това е съвсем логична крачка след обещанието на шефа на концерна FCA Серджо Маркионе за обновяване на моделната гама на италянската марка Alfa Romeo. За това се наложи да бъде разработена нова платформа, наречена Giorgio, върху която бяха развити седанът Alfa Romeo Giulia и кросовъра Alfa Romeo Stelvio. Седанът вече се произвежда, а компактният всъдеход Stelvio преминава в момента финални тестове.

Скоро платформата ще бъде използвана за развитието на трети модел – седана Alfa Romeo Alfetta. Автомобилът трябва да е на крачка по високо в гамата от Alfa Romeo Giulia. Моделът ще заимства от по-малката си “сестра” не само платформата, но още двигателите и трансмисията. Топ-вариантът ще има 6-цилиндров мотор с мощност 510 к.с. от седана Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde.

Очаква се италианците да покажат концептуален прототип на Alfa Romeo Alfetta в края на 2017-а, а световната премиера и старта на производството на серийното изпълнение е насрочено за 2018-а година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: