ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Акциите на Tesla се сринаха след емоционално интервю на Илон Мъск

like0 unlike0
Auto-Press 20 Aug 2018 Новини
141
0
Акциите на Tesla се сринаха след емоционално интервю на Илон Мъск

Акциите на американския производител на електромобили Tesla се сринаха с 9% в петък, след емоционално интервю на Илон Мъск пред New York Times, в което той споделя, че изминалата година е била най-трудната и болезнена в цялата му кариера.

Понижението в акциите на Tesla от петък е най-голямото на дневна база за последните две години и идва на фона на изключително сериозни проблеми пред които е изправена компанията в резултат на множеството крайни решения на Мъск. Последното от тях беше анонсираното от Илон желание за преобразуването на автомобилната компания в частна чрез изкупуването на акциите на цена от 420 щатски долара. Провокативната новина беше обявена от основателя на Tesla традиционно чрез канала му в социалната мрежа Twitter, като беше допълнена с изявление, че има и осигурено финансиране.

В резултат на прибързаното и както се оказва не дотам отговарящо на реалността по отношение на готовността на страни да изкупят Tesla изказване на Мъск, той си навлече поредна доза негативно отношение и както изглежда неприятностите пред компанията във финансово отношение ще продължат.

“Изминалата година беше най-трудната и болезнена година в моята кариера”, коментира Мъск пред New York Times. “Беше мъчително”, допълва той пред изданието, според което на няколко пъти по време на интервюто е спирал, за да задържи емоционалното си равновесие и да не се разридае.

В интервюто, Мъск ракрива, че приятелите му са обезпокоени от факта, че работи по 120 часа на седмица, а според New York Times на рождения си ден е прекарал 24 часа на работното си място.

Илон признава също така, че му се е налагало да приема успокоителни (Ambien), за да може да спи. “Често изборът е без сън или Ambien”, коментира той. Отново според информация на изданието, този факт е обезпокоил някои от членовете на борда на Tesla, които са изразили съмнение дали медикаментите не са повлияли среднощните изявления на Мъск в Twitter.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: