ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

96.75% от тежките пътни инциденти през 2018 г. са по вина на водача

like0 unlike0
Auto-Press 15 Nov 2018 Новини
52
0
96.75% от тежките пътни инциденти през 2018 г. са по вина на водача

96.75% от общо всичките 5669 тежки пътнотранспортни произшествия, станали у нас до края на месец октомври 2018 г., са по вина на водача. Това каза инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция", ГДНП по време на пресконференцията за началото на кампанията за безопасно шофиране "Овладей пътя". Тя е организирана от "Мирафиори" и се провежда във Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" в столицата. Идеята на организаторите е 2 000 млади водачи да преминат през теоретично обучение и около 300 от тях да седнат зад волана на специално предназначени за целта автомобили.

Инспектор Ботева изброи и най-честите причини за тежки инциденти - внезапната промяна на посоката на движение (373 ТПТП), неспазването на дистанция (292 ТПТП), навлизането в насрещното движение (266 ТПТП), неправилното движение на заден ход, неправилното завиване, неправилното преминаване в съседната пътна лента, неправилното изпреварване, неправилното спиране за паркиране и неправилно спиране за престой.

Тя обобщи още, че за първите 10 месеца на годината има съставени 453 249 фиша, 459 024 електронни фиша и 230 054 акта за установени административни нарушения.

"За част от нарушенията, които се извършват, и особено от младите хора, това води до прилагане на принудителни административни мерки към неправоспособните водачи и към техните близки, които им предоставят автомобилите си. Тук е мястото да се обърна всеки родител да не предоставя ключовете на детето си да се учи само, а да го изпрати в школа, където наистина да научи какво трябва да прави и как да го прави", обобщи Мария Ботева.

*Източник: www.mvr.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: