ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

95% от продажбите на Lexus в Европа са хибриди

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jul 2018 Новини
85
0
95% от продажбите на Lexus в Европа са хибриди

Луксозното подразделение на Toyota Motor- Lexus, обяви, че марката е приключила първата половина на 2018 година с ръст от 7% до ниво от 38 543 единици. От фирмата записват стабилно увеличение в реализацията си за периода в Испания (+19%), Русия (+9%), Полша (+9%) и Великобритания (+7%), и отчитат закупуването на 24 029 свои хибридни коли (самозарядни). Според калкулацията на Lexus, 95% от продажбите й в Западна и Централна Европа са именно на такива нейни хибридни коли, които не могат да се зареждат от външен токоизточник.

Най-продаваното пазарно предложение на Lexus в Европа продължава да бъде SUV моделът NX, от който през първата половина на годината са били закупени 15 365 единици (+15%). На второ място се подрежда RX с 8995 единици (+2%), а хечбекът CT допринася с 4831 единици (+10%).

Година след пазарното му лансиран, от Lexus отчитат също така и над 1000 продадени бройки на луксозното спортно купе LC, както и 676 на LS.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: