ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Последни новини

Японски плуващ електрокар е рожба на трагедия - видео
0 0
Auto-Press
23 Jan 2018

Всички помним гибелното цунами от 2011-а, поразило Япония, разрушило много сгради и променило множество съдби. Но то стана причина и за доста нововъведения, насочени към преодоляване последствията от подобни климатични явления. Хидео Цурумаки, бивш сътрудник на Toyota, станал свидетел на доста човешки трагедии, при опита на хора да се спасят от приливната вълна, използвайки автомобилите си, бил импулсиран да напусне стабилната си работа в компанията и да създаде първият в света плаващ електромобил. Той искал колата да има комфортна возия и да помага в екстремни ситуации.

Колко интелигентен е автопилотът на Tesla? Нека да попитаме един портокал (Видео)
0 0
Auto-Press
23 Jan 2018

Освен със завидната си автономност, електромобилите на Tesla станаха пословични и с функционалността си за автономно управление в определени условия. От компанията подходиха с отговорност, в по-голямата част от приложенията й, като предприеха всевъзможни предпазни мерки, за да гарантират възможно най-безопасното интегриране на системата.

Opel Insignia е избран за “Лек автомобил на годината 2018” в България
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

Източник: www.opel.bg

Новият Opel Insignia бе избран за “Лек автомобил на годината 2018” за България и стана носител на наградата в най-популярния клас - този на леките автомобили. Жури съставено от 33 автомобилни журналисти от Прес Авто Клуб България отличи новата Insignia с общо 119,5 точки срещу 117,5 за Ford Fiesta и 96 точки за BMW 5-та серия. Новата Insignia бе излъчена за победител от пет финалиста в конкурса, като първоначалните кандидати бяха повече от 20 нови модела автомобили.

Jaguar XJ става луксозен електромобил
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

Следващото поколение на Jaguar XJ ще бъде разработено на изцяло нова високотехнологична концепция, като стандартното задвижване на автомобила ще бъде заменено с изцяло електрическо.

Хванаха “тира” на Tesla - Semi на пътя - видео
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

Електрическият влекач Tesla Semi е заснет по време на тестове в САЩ. След приключването на изпитанията, “тирът” на компанията трябва да влезе в серийно производство през следващата година.

Направиха разкошен кемпер на базата на Volkswagen Transporter
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

Създателите на кемпери ползват за основа на творенията си най-различни автомобили. Много интересна разработка представиха от каросерийното ателие Jumos от Джакарта, Индонезия. Техният кемпер е развит на базата на Volkswagen Transporter и донакъде напомня охлюв, което е и основание за името му.

Changan Eado XT - китайски Lexus на цената на Logan
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

Новият хечбек Changan Eado XT напомня сериозно на моделите на Lexus, DS и Infiniti. Той беше представен наскоро в Поднебесната империя, където не се свенят особено много от системата “копи-пейст”. Хечбекът е от пазарния С-клас и вече е наличен за продажба на цена от 72-97 000. юана ($11 200 – 15 100).

Първият Ford Mustang Bullitt 2019 се продаде за 300 000 долара
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

По време на емблематичния търг BARRETT-JACKSON SCOTTSDALE, първата серийна бройка на новия Ford Mustang Bullitt (VIN 001) беше продадена за внушителните 300 000 щатски долара. Цялата сума ще бъде предоставена на организацията Boys Republic, която се занимава с подпомагане на младежи, живеещи в рискова обстановка, и която е помогнала на легендата Стив Маккуин, когато е бил дете.

Над 900 машини обработват пътните настилки
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

Източник: www.api.bg

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия. Снеговалеж и силен вятър има в момента в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в районите на Благоевград, Черна Места, и проход „Предел“ и проход „Ришки“, Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик.

Какви цветове избират англичаните за новата си кола
0 0
Auto-Press
22 Jan 2018

Според данните на английската асоциация SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders), най-продпочитан цвят при покупката на нов автомобил във Великобритания за изминалата година е черното. С повече от половин милион закупени черни коли (515 970) и измествайки миналагодишния фаворит- бялото, това цветово решение се завръща на челната позиция за първи път от пет години.

Коментари