ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

24-те часа на Льо Ман 2017: Нова победа за Porsche (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 18 Jun 2017 Новини
64
0

24-те часа на Льо Ман 2017: Нова победа за Porsche (Видео)

24-те часа на Льо Ман 2017: Нова победа за Porsche (Видео)
/add_images/news/062017/s_1497808802_627.jpg
  1. 24-те часа на Льо Ман 2017: Нова победа за Porsche (Видео)
  2. 24-те часа на Льо Ман 2017: Нова победа за Porsche (Видео)
  3. 24-те часа на Льо Ман 2017: Нова победа за Porsche (Видео)
  4. 24-те часа на Льо Ман 2017: Нова победа за Porsche (Видео)

След изключително оспорвана и изпълнена с напрежение надпревара, отборът на Ърл Бамбър, Тимо Бернхард и Брендън Хартли с 919 Hybrid (#2) спечели 19-тата победа за Porsche на легендарното пистово състезание за издръжливост Льо Ман.

Победата на екипа дойде въпреки аварийното преустановяване на задвижването на предните колела на състезателния болид и сериозното изоставане след ремонт в продължение на малко повече от час, пратил автомобила 18 позиции назад.

След 2015-та година, това е втора победа за Ърл Бамбър с автомобил на Porsche 919 Hybrid, каквато е статистика и за Тимо Бернхард, за който предишния успех дойде през 2010-та.

“Не мога да повярвам, че успяхме да направим това при условие, че бяхме на опашката след единия час в бокса”, сподели Ърл Бамбър след приключването на състезанието. “Както Брендън, така и Тимо са част от програмата Porsche LMP от самото начало, а тази победа е и за всички хора в боксовете. Без тяхната усилена дейност нямаше да успеем да се върнем на пистата за състезанието”.

“Това е сюреалистично. Когато се присъединих към програмата за млади пилоти на Porsche през 1999 година, аз внимателно развих своята мечта един ден евентуално да имам шанса да се боря за победа на Льо Ман. Надявах се да бъда достатъчно добър, за да направя това един ден. Сега, 18 години по-късно, ние постигнахме това. Последната обиколка беше много емоционална за мен. Ще мине известно време преди да осъзная какво се случи”, коментира Тимо Бернхард.

“Льо Ман е луда надпревара. Механиците работиха невероятно силно в събота вечерта, за да отремонтират колата възможно най-бързо и от този момент Тимо, Ърл и аз, заедно с нашите инженери, натиснахме наистина силно, на 100% всяка секунда, и отчаяно се надявахме нашето усилие да ни се отблагодари”, каза Брендън Хартли.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: