ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

100 000 Nissan LEAF в Япония

like0 unlike0
Auto-Press 20 Apr 2018 Новини
156
0
100 000 Nissan LEAF в Япония

Днес Nissan обяви, че продажбите на първия в света изцяло електрически достъпен електромобил- LEAF, са преминали границата от 100 000 единици в Япония от момента на лансирането на първото поколение на модела в страната през 2010 година. Към март тази година, общата глобална реализация на електрическата кола е на ниво от над 320 000 единици.

Новият Nissan LEAF (https://www.auto-press.net/a:Новият-Nissan-LEAF-със-световна-публична-премиера-в-България-Видео-), който предлага автономен пробег от 378 километра, е с основни габарити дължина 4480 мм, ширина 1790 мм и височина 1535 мм, а междуосието му е 2700 мм. С тегло от 1535 килограма и вместимост за петима, електромобилът е оборудван с литиево-йонна батерия (40 kWh) и електромотор със 150 конски сили и 320 Нм. В зависимост от източника на енергия, презареждането на батерията на новия Nissan LEAF може да бъде извършено за 8 часа (6 kW) и 16 часа (3 kW), а при наличие на система за бърз заряд, 80% се достигат само за 40 минути.

Основен акцент екипировката на новия LEAF е високотехнологичната система ProPILOT, която гарантира автономно управление в една лента при движение по магистрални пътища. Тя се задейства с един единствен бутон, след което тя е в състояние да поеме управлението, ускоряването и намаляването на скоростта, което е отлично решение по време на дълги пътувания или характерните за американските и основните европейски високоскоростни пътища километрични задръствания.

През следващите няколко години, технологията ProPILOT, която е част от по-голямата Nissan Intelligent Mobility комбинирана система за безопасност, ще бъде непрекъснато развивана и подобрявана, като ще предлага все по-високо ниво на автономност. Крайната цел е постигането на автономно движение и в градски условия, с безопасно преминаване през кръстовища.

Друга интересна система, с която разполага LEAF ще бъде e-Pedal, която обещава ускорение и спиране, в това число и до напълно неподвижно положение, с един педал. От марката споделят, че e-Pedal е първата в света, която дава възможност на водача да намали скоростта на движение до пълно спиране дори нагоре по наклон, оставане в неподвижна позиция и последващо потегляне.

Благодарение на e-Pedal бъдещите собственици на новия Leaf ще могат да изпълняват 90% от основните функции по ускорението, намаляването на скоростта и спирането като използват един единствен педал. Особено голямо предимство, новата технология ще има при движение в градска среда с големи задръствания.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: