ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

0-100 мили в час за 4 секунди? И то екологично – само на вода! - видео

like0 unlike0
Auto-Press 18 Sep 2017 Новини
87
0
0-100 мили в час за 4 секунди? И то екологично – само на вода! - видео

Влюбеният в ракетната техника Франсоа Гиси използва принципа на дюзите във всякакъв възможен вид. Този път за да се изстреля от място до 60 мили в час /96 км/ч/ за около половин секунда – нещо за което дори и във Формула 1 могат само да мечтаят. За целта той не използва нищо друго освен силата на ...водата.

Доста ексцентричният Гиси стана известен преди известно време че успя със ракетен велосипед да падвие на пистата Ferrari, развивайки скорост от 207 Мили в час /338 км/ч/ в най-новото си постижение преминава от две на три колела и добавя доста повечко използване на мощност.

Неговият трицикъл се изстрелва от място до 100 км/ч за само 0.55 секунди и то по време на опит за рекордно изминаване на 1/8-а миля, постигайки терминална скорост от 162 мили в час /259,2 км/ч/. И то зареждайки бегачката си само с ... дъждовна вода!

"Живея във Франция – третата сила в света на моторните спортове. Това е и причината да търся по-евтини начини за търсене на адреналин. И това което съм направил досега е едва един процент от проектите които искамда осъществя. Ако имам правилно финнасиране бих могъл да направя свръхзвуков драгстер, който ще прекрачи скороста на звука в края на класическата дистанция от четвърт миля.” - споделя изобретателят-каскадьор.

Но недостигът на средства не го спира. За да се уверим в това е достатъчно да разгледаме новата му скопостна машина на триколела. Отпред с мотоциклетна вилка, отзад с колела на го-карт и резервоар от алуминий усилен с карбон, съдържащ 35 галона от дъждовна вода при налягане от 6000 атмосфери. Когато гиси отвори клапана на дюзата водата се превръща в най-мощният движител, някога монтиран на трицикъл.

Как ли се чуства човек, когато се изстрелва с трицикъла си от място до 100 км/ч за половин секунда? “Доста по комфортно и безопасно в сревнение с ракетния ми велосипед” - отговаря Гиси. Е и с колелото не беше зле - да вдигнеш над 330 км/ч за 4,8 секунди, но това не значи че съм се чуствал в безопасност.”

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: