ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Електронна ръчна спирачка на TRW Automotive

like0 unlike2
24 Apr 2013 Статии
3487
0

Електронна ръчна спирачка на TRW Automotive

Електронна ръчна спирачка на TRW Automotive
/add_images/news/042013/s_ry4na_274.jpg
  1. Електронна ръчна спирачка на TRW Automotive
  2. Електронна ръчна спирачка на TRW Automotive

Според повечето специалисти по автомобили електронната ръчна спирачка е за предпочитане пред механичната. Аргументи и плюсове не липсват.

Но...

Шофьорите са тези, които определят доколко актуално е нещо по колата. И мнозина от тях имат негативно мнение за електрониката. Те предпочитат механичната и не пропускат да я използват при всякакви ситуации. Дори при движение с висока скорост.

Преди дузина години – през 2001-а, електронната ръчна спирачка вижда бял свят. Прототипът е на щатската фирма TRW Automotive. Естествено, новинката не навлиза тутакси в автомобилите. Първоначално само най-скъпите лимузини имат такава екстра. Но както е с всичко иновативно, постепенно различни марки и модели започват да я монтират в своите возила.

Еволюцията продължава с допълнително подобрение на TRW, които вече произвеждат електронна ръчна спирачка с всички качества и на механичната. Отделно тя може да се използва в движение за стопиране или поднасяне на автомобила.

За да се постигне този ефект са приложени най-съвременните технологии. От TRW са  създали нещо интересно - електронен блок за управление на мотора (ECU) Gen 5. Удобството на универсалната ръчна спирачка (нека така да наречем този своеобразен „mix” от двете) е и възможността при екстремно спиране да се включи ESP – електронната стабилизираща програма (система).

Допълнителна екстра е включването на автоматичен режим към иновацията на TRW. Тя е за шофьори, които често забравят и звучи много полезно: ако сте излезли от автомобила и не сте преместили скоростния лост на позиция „Р”, то спирачката се включва сама, след като водачът е излязъл от возилото и откопчал колана си.

По-горе споменахме за ECU Gen 5, в който е поставен специален чип. Към този електронен блок се свързват дори външни модули. Това позволява централно управление на колата (директно през двигателя), както и свобода при създаването на интериора на автомобила.

Според TRW (Thompson Products и Ramo-Wooldridge Corporation) Automotive подобна система за спиране е универсална за всеки автомобил от произволен клас. Фирмата е лидер в доставката на резервни части и всякакви иновационно „джаджи” за автомобилите и досега почти никога не е бъркала в пазарните си решения. Компаниятеа съществува от 1958 г. Една от най-популярните електронни стабилизиращи системи (EBC 460) е създадена именно от TRW Automotive.

Миенето на двигателя – за и против! Какво е това видеорегистратор?

Подобни

Какво е серво усилвател на волана?

Какво е серво усилвател на волана?

Технологиите в областта на автомобилостроенето не спират да се развиват, като една от ключовите иновации, която променя играта за всеки шофьор, е...

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Колко често трябва да обслужваме Мерцедес?

Обслужването на Мерцедес е ключов елемент за поддържането на автомобила в оптимално състояние. Редовната поддръжка гарантира не само безопасността...

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Как да изберете ЛЕД крушки за коли?

Изборът на ЛЕД крушки за кола е важна част от поддръжката на всяко превозно средство. С правилния избор се подобрява видимостта по време на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: